Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 25.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Cristina Madrid: 'Cal explicar com estan pujant les dones als escenaris'
El documental 'Les Resilients' assoleix l'objectiu de 7.000 euros en 21 dies de Verkami
cristina_madrid

La productora mataronina Clack, amb un equip molt vinculat a Argentona, ha el•laborat un documental sobre l’escena musical feminista emergent a Catalunya. El treball s’anomena Les Resilients i la seva directora, la Cristina Madrid, ha passat avui pels estudis de Rādio Argentona. Precisament ahir, la productora va fer públic que després de 21 dies de campanya a Verkami, han assolit l'objectiu de 7.000 euros per finanįar el projecte.

Les Resilients és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritāriament per dones (Clara Peya, Roba Estesa, Tribade i The Sey Sisters), una part de l'escena musical feminista que estā brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. "Tenia molt clar que volia fer una histōria de dones, una histōria feminista", explica Madrid. Per aquest motiu va convčncer els seus socis a explicar "com les dones estan pujant als escenaris, com estan creant nous referents, com ho estan vivint elles, quines violčncies pateixen a dalt i a baix dels escenaris". En la investigaciķ i la construcciķ del relat hi ha ajudat el fet que la directora també treballa com a regidora d'escenaris i en la producciķ artística de festivals. "El fet d'estar en el mundillo m'ha permčs unir dues branques que conec en un  sol projecte. Quan estās dins veus moltes coses que s'han d'explicar més enllā dels escenaris". 

La productora Clack treballa amb l'objectiu que el documental es pugui veure en alguns festivals, també en televisiķ, i s’estreni entre octubre i novembre en un cicle de taules rodones que el portarā per diferents punts de Catalunya.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800