Ajuntament d'Argentona
Els municipis, entre ells Argentona, demanen a Endesa que els condoni el deute
Endesa logo

El deute que reclama Endesa als Ajuntaments per l'impagament de les famílies vulnerables, continua al centre de l'activitat política local. Després que dimecres, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, i el regidor de Serveis Socials, Joan Maria Pasqual, assistissin a la reunió convocada per la Diputació de Barcelona, ahir van ser a Terrassa. Aquest cop la convocatòria la feia el consistori vallesà que és un dels més perjudicats pel deute que reclama Endesa.

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha explicat que, a la reunió d'ahir, els ajuntaments van acordar no fer cap pagament a Endesa i sol·licitar que la companyia "condoni aquest suposat deute de les famílies" que estan protegides per la Llei. Calvo assegura que el consistori argentoní podria fer front als 35.700€ que els reclama la companyia però que "no és qüestió de diners, sinó que entenem que no s'han de pagar". L'alcalde acusa Endesa "d'aprofitar-se de la vulnerabilitat i passar la pilota als ajuntaments". I és que els consistoris esgrimeixen que la companyia elèctrica està vulnerant el que estableix la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

A la reunió d'ahir també es va posar de manifest el compromís municipal en la lluita per garantir els drets bàsics per una vida digna, com els de l'energia i l'habitatge, proposant una declaració conjunta i una proposta de text per a la presentació de mocions als Plens Municipals per a tots els municipis de Catalunya.

Publicat el 06.09.2019