Notícies
Publicat el 09.09.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
BAN de l'alcalde amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya
BAN Diada

Arriba l’11 de setembre i tornem a commemorar i recordar la darrera defensa de Barcelona el 1714 durant la Guerra de Successió. Una data històrica que el destí ha unit amb altres indrets del món com Xile, que el 1973 va patir el cop d’Estat de Pinochet contra la Unidad Popular liderada pel president democràticament escollit Salvador Allende, que seria afusellat. També amb els EUA, que van patir els atemptats d’Al Qaida que molts encara tenim gravats a la retina. L’11 de setembre no és un dia de celebracions sinó de commemoracions, tant al nostre país com també en d'altres indrets del món.

Cal recordar que la democràcia i la llibertat no són inherents al fet de l’existència de les societats humanes sinó que s’han de lluitar per aconseguir i, fins i tot, per mantenir. Res és gratuït ni fàcil.

Per assolir una democràcia de qualitat, per garantir les nostres llibertats individuals i col·lectives, per tenir un Estat que no ens vagi a la contra sinó que ens ajudi a desenvolupar-nos com a persones en una societat complexa, cal fer feina i esforçar-nos. Hem d’empènyer junts i no deixar que ningú ens faci la feina. Com va escriure Joan Fuster, “tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres.”

Des d’Argentona sempre hem demostrat ser un poble compromès amb el país i la seva gent. Ens sentim orgullosos i orgulloses d’haver-ho fet sempre, ara no defallirem. Sortim al carrer i manifestem-nos per la defensa de Catalunya, les nostres institucions i el nostre futur com a poble.

Per un 11 de setembre de commemoració, de record d’aquells que han lluitat pel futur del nostre país, de compromís i lluita per una democràcia de qualitat i les llibertats.

Visca Catalunya lliure!

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800