Ajuntament d'Argentona
Dijous 1 d'agost, a les 19 hores.

El proper dijous 1 d'agost, a les 7 de la tarda, tindrà lloc l'acte d'inauguració de la remodelació i millora de l'entorn de la plaça Montserrat. Amb parlaments de l'alcalde, Eudald Calvo, i representants dels veïns.

Hi haurà refrigeri, sardanes amb la col·laboració dels Amics del Ball d'Argentona a l'inici de l'acte, a més de l'actuació musical amb el grup local U2U.

Ordre de l'acte

Obres

Les obres van començar al gener de 2019 i s'han prolongat durant una mica més de mig any. L'actuació ha anat a càrrec de l'empresa Eurocatalana Obres i Serveis, empresa a qui se li va adjudicar el projecte amb un pressupost total de 501.108 euros. La millora dels espais de joc i infantils de diverses places públiques va ser un dels projectes guanyadors a la primera edició del Pressupost participatiu. Aquesta proposta va obrir la porta a que el govern decidís impulsar una iniciativa més ambiciosa, per tal de fer una remodelació integral en aquest espai.

La intervenció ha accentuat el caràcter d’espai públic d'aquesta petita plaça de forma triangular, prioritzant els usuaris i vianants per davant de la circulació de vehicles. La plaça s'ha anivellat, mantenint una zona central de sorra i part de la vegetació, però incidint també en la pavimentació de l’entorn. S'ha ampliat la superfície de la plaça, incorporant el tram del carrer Narcís Monturiol, que passa a ser un passatge de vianants i amb accés de vehicles restringit als veïns dels habitatges que donen a la plaça d’aquest carrer.

La resta del carrer ha canviat el sentit de circulació i passarà a ser via de sortida.  S'han reordenat les places d’aparcament de la zona, per tal de millorar l’espai. L'obra també ha suposat la renovació dels elements de joc infantil, adequats segons usos i edats seguint criteris pedagògics, i adaptats a diverses capacitats dels usuaris per afavorir la inclusió. S'ha reforçat també la delimitació dels espais amb elements de seguretat. A banda s’ha aprofitat per soterrar les instal•lacions d’electricitat i telefonia i s'ha substituït la xarxa de subministrament d’aigua de tot l’àmbit. 

La plaça compta amb destacats elements estètics, amb murs de gabions i una zona de jocs d'aigua, entre d'altres.

Dijous
1
agost
2019
19h
Lloc plaça Montserrat
Hora 19 h
Tipus d'acte Festa, Agenda de l'Alcalde, Agenda institucional