Notícies
Publicat el 16.07.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El ple aprova la nova ARE del Cros
Perquè tiri endavant, l'Incasòl ha de desestimar l'anterior ARE i aprovar la nova, que contempla 140 habitatges
ple juliol 2019

Ahir va tenir lloc el ple ordinari del mes de juliol en què el punt més destacat va ser l'aprovació de l'Àrea Residencial Estratègica (ARE) del Cros amb els vots favorables del govern i el PSC i les abstencions de Tots per Argentona, Junts per Cat i PP.

El regidor d'Obres Públiques, Pere Móra, va detallar que aquest nou conveni contempla 140 habitatges al Cros a banda de vies verdes, vials i un local de 300 metres quadrats que s'utilitzarà com a dispensari. A més, va explicar que l'Incasòl s'ha compromès a deixar sense efecte l'anterior ARE, ja que contemplava més habitatges i els situava a tocar de l'autopista amb les problemàtiques que aquest fet comportava. Segons Móra, l'anterior ARE "posava en risc la cohesió social del Cros i la marginalització del barri".

Des de Tots per Argentona, el regidor Xavier Collet va lamentar que es deixés sense efecte l'Àrea Residencial Estratègica que el seu grup va treballar el 2009 i va afirmar que en aquest nou conveni hi ha millores però també mancances importants, com per exemple que "l'Ajuntament no rebi res més que l'estrictament estipulat per llei". A més, el regidor de Tots per Argentona va criticar que la rebaixa a 140 habitatges no permet que se'n cedeixi el 10% a l'Ajuntament. Xavier Collet i Pere Móra també es van acusar mútuament de mentir i de no voler consensuar aquesta Àrea Residencial.

Per la seva banda, la regidora del PSC, Susana López, va destacar la importància que té pel barri el desenvolupament de l'ARE i el regidor de Junts per Cat, Bernat Calvo, va fer una valoració molt positiva de la reducció del nombre d'habitatges.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800