Ajuntament d'Argentona
  • El pianista Jorge Sarraute, l’actor Miquel Gelabert i el bandeonista Darío Polonara posaran música i veu a l’espectacle
  • El col•lectiu Lectures en Veu Alta repeteix el format de l’any anterior de Mil i Dues Nits a la Fresca a la terrassa de la rectoria el 23 de juliol a les 21.30
  • Amb un repertori ben variat, es farà un recorregut per la història del Tango, música de la qual Barcelona és la tercera pàtria
  • És un espectacle de taquilla inversa

Un any més, el col•lectiu literari Lectures en Veu Alta d’Argentona ha organitzat una vetllada poètica musical a la terrassa de la rectoria sota el marc de les Mil i Dues Nits a la Fresca, que va començar l’any passat. Enguany, la temàtica de l’única nit serà el tango. Com en les dues darreres nits, i per a finançar les properes edicions, l’espectacle tindrà el format de taquilla inversa.

La música anirà a càrrec de Jorge Sarraute, pianista i contrabaixista argentí renovador del tango al panorama musical contemporani. Sarraute, durant la seva carrera, ha col•laborat amb músics com Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Jaume sisa, Raimon, o Marina Rosell, entre més. L'acompanyarà el bandeonista Darío Polonara. El rapsoda de la nit serà l'actor mallorquí Miquel Gelabert, ben conegut al país pel seu pas per diverses sèries i pel•lícules de Televisió de Catalunya com Temps de silenci, Ventdelplà, La Riera o Salvador (Puig Antich).

El repertori farà un recorregut per la història del tango, una música que neix a l’Argentina però que ha esdevingut també mediterrània, ja que Barcelona n’ha esdevingut la tercera pàtria. Què té d’especial, el tango? D’on neix? Què suggereix? Tal i com explica el llibre Barcelona, tercera pàtria del tango de Xavier Febrés i Patrícia Gabancho (Quaderns Crema, 1990):

«El tango va néixer com a música i lligada a un ambient concret: el prostíbul. El bordell era, com arreu, lloc de trobada, festa i tertúlia. El tango va ser l’amenització de l’espera. Va néixer com a ball, amb una música senzillíssima, de poc instrumental i amb una coreografia complexa que no admetia la improvisació. El tango va ser la sublimació de l’antic –ja desfasat- duel de carrer amb ganivet que protagonitzaven els taitas:
y duelos a cuchillo
le enseñaron a bailar.
Com diu la milonga.»

L’espectacle comptarà amb la col•laboració dels Amics de la Vinya i el Vi d’Argentona, que oferiran vi per a amenitzar la jornada, el Centre d’Estudis Argentonins, DCM Argentona, Can Valls, el Centre Parroquial d’Argentona i l’Ajuntament d’Argentona. A més, el restaurant Atahualpa oferirà ressopó i refrigeri per a aquells que ho desitgin.

Per a més informació

Laura Gállego Marfà • l.gallegomarfa@gmail.com • 663946839

Poesia i tango

Dimarts
23
juliol
2019
21:30h
Lloc Terrassa de la rectoria
Hora 21.30 h
Tipus d'acte Literatura, Música