Ajuntament d'Argentona
Es tracta de quatre novel·les que han generat un gran impacte tant en la crítica com en el públic
lectures_estiu

Com cada any el Centre d’Estudis Argentonins ens posa deures de cara a l’estiu. Ens referim a les quatre lectures protagonistes de la Tardor Literària del proper octubre. Aquest any les novel·les escollides tenen en comú que són obres d’autors joves i molt prometedors.

És el cas de l’aclamada Permagel, d’Eva Baltasar, premi llibreter 2018. Una obra arriscada, escrita per una autora que, fins al moment havia fet poesia. Permagel és un monòleg molt ben escrit amb una protagonista que es defineix com a lesbiana, amant del sexe i els llibres, però amb uns pensaments suïcides que marquen el ritme d’una novel•la curta, directa i punyent. PERMAGEL reivindica la feminitat i explora aspectes com la soledat o simplement la llibertat de decidir sobre el que realment, un vol fer en aquesta vida.

La segona novel•la de la temporada serà La vigília, de Marc Artigau, Premi Josep Pla 2019.  Un dia pot començar feliç i acabar en tragèdia. Aquest és el punt de partida de La vigília, una novel•la que parla sobre la identitat de les persones, la mort, la desolació, la fraternitat, l'amor, i el desamor.

La tercera obra de la Tardor Literària serà Persecució, de l’autor de Sant Feliu de Guíxols, Toni Sala. Persecució és una exploració del mal i els límits que el configuren. El primer paràgraf de la novel•la és ja tota una declaració de principis en aquest sentit.

Tancarà al cicle l’autora més jove, Alba Dalmau, amb El camí dels esbarzers. Ambientat a Sandville, un poble qualsevol a l’interior dels Estats Units on els habitants porten una vida senzilla, aparentment tranquil•la. Només aparentment, perquè en tot moment hi ha esclats de fúria i desamor, de desesperació i amistat, de traïció i connexió, de vida i mort.

La Tardor Literària es durà a terme els dies 3, 10, 17 i 24 d’octubre, a la Biblioteca Joan Foncuberta i Gel. Com sempre, el Centre d’Estudis arrodonirà el cicle amb una altra proposta. Aquest cop seran les Lectures a la Terrassa, que tindran lloc el dissabte 26 d’octubre al migdia, a la Terrassa de la Rectoria.  

cartell_tardor literaria

Publicat el 26.08.2019