Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 26.08.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El Centre d'Estudis proposa les obres de la Tardor Literāria
Es tracta de quatre novelˇles que han generat un gran impacte tant en la crítica com en el públic
lectures_estiu

Com cada any el Centre d’Estudis Argentonins ens posa deures de cara a l’estiu. Ens referim a les quatre lectures protagonistes de la Tardor Literāria del proper octubre. Aquest any les novelˇles escollides tenen en comú que sķn obres d’autors joves i molt prometedors.

És el cas de l’aclamada Permagel, d’Eva Baltasar, premi llibreter 2018. Una obra arriscada, escrita per una autora que, fins al moment havia fet poesia. Permagel és un monōleg molt ben escrit amb una protagonista que es defineix com a lesbiana, amant del sexe i els llibres, perō amb uns pensaments suīcides que marquen el ritme d’una novel•la curta, directa i punyent. PERMAGEL reivindica la feminitat i explora aspectes com la soledat o simplement la llibertat de decidir sobre el que realment, un vol fer en aquesta vida.

La segona novel•la de la temporada serā La vigília, de Marc Artigau, Premi Josep Pla 2019.  Un dia pot comenįar feliį i acabar en tragčdia. Aquest és el punt de partida de La vigília, una novel•la que parla sobre la identitat de les persones, la mort, la desolaciķ, la fraternitat, l'amor, i el desamor.

La tercera obra de la Tardor Literāria serā Persecuciķ, de l’autor de Sant Feliu de Guíxols, Toni Sala. Persecuciķ és una exploraciķ del mal i els límits que el configuren. El primer parāgraf de la novel•la és ja tota una declaraciķ de principis en aquest sentit.

Tancarā al cicle l’autora més jove, Alba Dalmau, amb El camí dels esbarzers. Ambientat a Sandville, un poble qualsevol a l’interior dels Estats Units on els habitants porten una vida senzilla, aparentment tranquil•la. Només aparentment, perquč en tot moment hi ha esclats de fúria i desamor, de desesperaciķ i amistat, de traīciķ i connexiķ, de vida i mort.

La Tardor Literāria es durā a terme els dies 3, 10, 17 i 24 d’octubre, a la Biblioteca Joan Foncuberta i Gel. Com sempre, el Centre d’Estudis arrodonirā el cicle amb una altra proposta. Aquest cop seran les Lectures a la Terrassa, que tindran lloc el dissabte 26 d’octubre al migdia, a la Terrassa de la Rectoria.  

cartell_tardor literaria

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800