Notícies
Publicat el 15.06.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Eudald Calvo repeteix com a alcalde d'Argentona
Eudald Calvo alcalde
Unitat-Argentona per la República governarà en minoria

Eudald Calvo (Unitat - Argentona per la República) repeteix al capdavant de l'Ajuntament després de ser nomenat alcalde de la vila en el ple d'investidura. Amb una Sala de Plens a vessar, Eudald Calvo ha rebut els 8 vots d'Unitat i ha tornat a alçar la vara. En el seu discurs, l'alcalde ha agraït l'abstenció dels dos regidors de Junts per Catalunya, ha donat la benvinguda als nous càrrecs electes i ha fet una menció especial als regidors i regidores sortints. Com fa quatre anys, Eudald Calvo ha tornat a prometre encerts i errors i ha assegurat que vol "una Argentona on tots i totes puguem viure millor". Ha dit que Argentona és un poble d'acollida, ha recordat l'1 d'Octubre, i ha estès la mà a la resta de grups municipals. "Unitat és un tren, una locomotora, on us convidem a pujar, teniu la mà estesa i sempre l'oferirem" ha afirmat. Per acabar, l'alcalde ha sentenciat: "aquests quatre anys, més i millor".

VOTACIONS
CANDIDATSVOTS
Eudald Calvo (Unitat)8
Montse Capdevila (TxA)4
Susana López (PSC)2
Fran Fragoso (PP)1
Abstencions2
Junts per Catalunya s'ha abstingut en les votacions

Cada regidor ha votat al cap de llista de la seva formació excepte Junts per Catalunya, que s'ha abstingut després que Bernat Calvo declinés postular-se com a candidat a l'alcaldia. El cap de llista de JxCAT ha explicat que han volgut fer "una lectura sensata" dels resultats electorals i l'abstenció era "la fórmula que facilitava la investidura del cap de llista de la formació més votada". Bernat Calvo també ha afirmat que el seu grup no farà "una oposició obstructiva" i ha detallat alguns dels punts que han fet arribar a Unitat per ratificar aquest acord de governabilitat. Calvo també ha demanat al nou govern "comprensió amb l'oposició".

Abans, però, Montse Capdevila (Tots per Argentona) ha fet un discurs més crític on ha retret al nou govern que només hagi mantingut una reunió de curta durada amb la seva formació. Capdevila ha parlat de "l'ego" d'Unitat, que "es creuen els únics que treballen pel poble i el nou país" i ha vaticinat quatre anys amb el mateix tarannà que fins ara. La cap de llista de TxA ha dit que faran "una oposició responsable" i ha parlat de "reconduir vicis adquirits" i de "consens".

Tot i criticar durament la manca de paritat del nou govern, la cap de llista del PSC, Susana López, ha pronunciat un discurs més conciliador on ha instat la resta de forces a col·laborar. López ha donat un "vot de confiança limitat" a Unitat tot i que creu que cal "un canvi de tarannà".

Per últim, el regidor del PP, Fran Fragoso, ha demanat al nou alcalde que "cregui més en l'oposició" i que "sigui l'alcalde de tots, no només d'una part".

El ple ha finalitzat amb el cant espontani d'Els Segadors.

Podeu tornar a veure el ple d'investidura al canal de Youtube de Ràdio Argentona.

També podeu veure un recull fotogràfic del ple al Facebook de Ràdio Argentona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800