Ajuntament d'Argentona
L'argentonina viatjarà a Suècia per participar a la final internacional de l'Stockholm Junior Water Prize juntament amb representants de 30 països
ariadna gonzalez

L'alumna de primer de batxillerat de l'IES Argentona, Ariadna González, va ser la guanyadora de la final nacional de l'Stockholm Junior Water Prize. A més, ha estat seleccionada com a representant estatal a la final internacional d'aquest certament considerat el "Nobel de l'Aigua" i que tindrà lloc a Suècia el mes d'agost. L'argentonina defensarà el seu projecte "Sea Energy Project. La revolució de les ones" juntament amb 10.000 propostes de 30 països que també presentaran projectes d'investigació juvenil relacionats amb l'aigua i la sostenibilitat.

El projecte d'Ariadna González és un prototip que pretén millorar les actuals boies marines que generen energia elèctrica de forma renovable, gràcies al moviment generat per les ones. En referència a la final nacional viscuda a Madrid, l'argentonina ha explicat a Ràdio Argentona que "vaig tenir una barreja de nervis, emoció i alegria però sobretot moltes ganes de mostrar el meu treball". Finalment, Ariadna González ha posat de manifest que les finalistes van ser tres noies i en aquest sentit ha reivindicat que "les noies estem demostrant tot el que valem, som de ciències, de lletres, de tecnologia i de tot allò que ens proposem".

Entrevista a l'alumna de l'IES Argentona, Ariadna González:

Publicat el 06.06.2019