Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.06.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ariadna González guanya la final nacional del "Nobel de l'Aigua"
L'argentonina viatjarā a Sučcia per participar a la final internacional de l'Stockholm Junior Water Prize juntament amb representants de 30 paīsos
ariadna gonzalez

L'alumna de primer de batxillerat de l'IES Argentona, Ariadna González, va ser la guanyadora de la final nacional de l'Stockholm Junior Water Prize. A més, ha estat seleccionada com a representant estatal a la final internacional d'aquest certament considerat el "Nobel de l'Aigua" i que tindrā lloc a Sučcia el mes d'agost. L'argentonina defensarā el seu projecte "Sea Energy Project. La revoluciķ de les ones" juntament amb 10.000 propostes de 30 paīsos que també presentaran projectes d'investigaciķ juvenil relacionats amb l'aigua i la sostenibilitat.

El projecte d'Ariadna González és un prototip que pretén millorar les actuals boies marines que generen energia elčctrica de forma renovable, grācies al moviment generat per les ones. En referčncia a la final nacional viscuda a Madrid, l'argentonina ha explicat a Rādio Argentona que "vaig tenir una barreja de nervis, emociķ i alegria perō sobretot moltes ganes de mostrar el meu treball". Finalment, Ariadna González ha posat de manifest que les finalistes van ser tres noies i en aquest sentit ha reivindicat que "les noies estem demostrant tot el que valem, som de cičncies, de lletres, de tecnologia i de tot allō que ens proposem".

Entrevista a l'alumna de l'IES Argentona, Ariadna González:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800