Ajuntament d'Argentona
El candidat creu que viure a la vila 'no dona més caliu per poder ser alcaldable'.
Odilo Enríquez

Les entrevistes als candidats a les eleccions municipals del 26 de maig han seguit avui amb l'alcaldable de Ciutadans, Odilo Enríquez. Té 48 anys, viu a Premià de Mar i fins fa unes setmanes ha estat regidor a Montgat i conseller al Consell Comarcal del Maresme formant part d'una coalició entre Unió i el PdeCat, tot i que des de fa sis mesos és simpatitzant de Ciutadans. Enríquez ha explicat que preveu traslladar-se a viure a Argentona encara que creu que "viure inicialment al poble no et dona més caliu per poder ser alcaldable". El candidat de Ciutadans veu com "un avantatge ser més escèptic i no tenir clientelisme ni favoritismes a ningú" sinó que "venir nou, net i polit a fer política".

Odilo Enríquez creu que s'han perdut quatre anys centrats en polítiques supramunicipals i no en aspectes argentonins com ara La Velcro i ha parlat de la "deixadesa de les urbanitzacions". Segons Ciutadans, els delictes han augmentat a Argentona i per aquesta raó proposa dotar "de fins a quatre o cinc agents més" la Policia Local "per donar una cobertura que garanteixi els mínims de seguretat" a tota la vila. També dins l'àmbit de seguretat, el programa electoral de Ciutadans afirma que "en els darrers 18 mesos no s'ha presentat cap pla de contingència sobre els MENA" tot i que els menors migrants no acompanyats han arribat a Argentona fa poques setmanes. I és que Odilo Enríquez creu que és "un problema que s'ha anat estenent" des d'altres municipis i que s'han de prendre més mesures "d'acompanyament".

Des de Ciutadans també han proposat organitzar més concursos literaris propis entre les escoles, i activitats per a la gent gran com ara sortides amb autobús a indrets d'interès històric i cultural. Odilo Enríquez també considera que cal organitzar més fires i congressos, apostar pel cicloturisme o agroturisme, i estudiar la possibilitat d'ubicar la biblioteca a La Velcro.

El candidat de Ciutadans també ha proposat rebaixar impostos municipals regulats per l'estat com ara l'IBI, tot i que no ha entrat en detalls tècnics, i instal·lar contenidors per a la recollida de la brossa. Pel que fa a igualtat, Ciutadans proposa fomentar l'ús d'internet entre les dones per tal d'intentar suprimir la bretxa salarial. L'entrevista ha acabat amb un qüestionari de preguntes ràpides sobre Argentona.

Podeu escoltar l'entrevista al candidat de Ciutadans, Odilo Enríquez:

Publicat el 15.05.2019