Ajuntament d'Argentona
Segons el candidat, aquest és el primer pas per fomentar el respecte als animals
Bernat Calvo

Avui han seguit les entrevistes als candidats a les eleccions del 26 de maig amb l'alcaldable de Junts per Catalunya, Bernat Calvo. Té 30 anys, és secretari de l'Ajuntament de Polinyà i forma part de diverses entitats de la vila. Es disputa l'alcaldia amb el seu germà, el candidat d'Unitat – Argentona per la República i actual alcalde Eudald Calvo. Bernat Calvo, però, ha assegurat que tots dos s'ho prenen amb molta esportivitat i ha destacat els punts que tenen més en comú. Tot i aquests punts el candidat de Junts per Catalunya ha assegurat que el seu grup no es va incorporar a la llista unitària independentista perquè considera que la unitat "ha de ser postelectoral" i que la "pluralitat democràtica i política és molt necessària per al poble". Calvo ha definit la seva candidatura com a "centre ampli catalanista, sobiranista i plenament argentonista". El cap de llista de Junts per Catalunya creu que si aquesta opció política no hi era per separat "empobria" la cursa electoral.

En altres aspectes, el programa de Junts per Catalunya destaca la creació de la regidoria de Benestar Animal, "de la mateixa manera que hi ha la regidoria d'Igualtat". Bernat Calvo creu que s'ha de "fomentar el respecte als animals i l'adopció" i que també es pot fer a través de les escoles. A més, ha proposat vetllar perquè els treballadors municipals tinguin més sensibilitat i formació en aquest aspecte.

D'altra banda, Bernat Calvo creu que s'ha de planificar bé l'execució de les obres i l'arranjament de carrers, i aposta per crear "dotzenes i dotzenes de places d'aparcament, en bateria", a la Ronda de Llevant. Aquesta zona seria gratuïta i beneficiaria "la zona del veïnat del Molí" i els veïns d'Òrrius i Dosrius que vénen a Argentona. A més, segons el cap de llista de Junts per Catalunya, les zones del centre quedarien "més descongestionades". Finalment, referent a les grans obres, Bernat Calvo s'ha mostrat favorable al nou equipament a Can Doro i Cal Guardià tot i que ha afirmat que hi incorporaria el Casal de la Gent Gran. Per contra, s'ha mostrat reticent a què la Ràdio Municipal ocupi una instal·lació tan propera al despatx d'alcaldia.

Abans del qüestionari final, l'entrevista també ha tingut un moment emotiu quan Bernat Calvo ha escoltat el consell de la seva àvia Isabel.

Podeu recuperar l'entrevista al candidat de Junts per Catalunya, Bernat Calvo:

Publicat el 14.05.2019