Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 14.05.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Bernat Calvo (JxCat): 'Crearem la regidoria de Benestar animal'
Segons el candidat, aquest és el primer pas per fomentar el respecte als animals
Bernat Calvo

Avui han seguit les entrevistes als candidats a les eleccions del 26 de maig amb l'alcaldable de Junts per Catalunya, Bernat Calvo. Té 30 anys, és secretari de l'Ajuntament de Polinyā i forma part de diverses entitats de la vila. Es disputa l'alcaldia amb el seu germā, el candidat d'Unitat – Argentona per la República i actual alcalde Eudald Calvo. Bernat Calvo, perō, ha assegurat que tots dos s'ho prenen amb molta esportivitat i ha destacat els punts que tenen més en comú. Tot i aquests punts el candidat de Junts per Catalunya ha assegurat que el seu grup no es va incorporar a la llista unitāria independentista perquč considera que la unitat "ha de ser postelectoral" i que la "pluralitat democrātica i política és molt necessāria per al poble". Calvo ha definit la seva candidatura com a "centre ampli catalanista, sobiranista i plenament argentonista". El cap de llista de Junts per Catalunya creu que si aquesta opciķ política no hi era per separat "empobria" la cursa electoral.

En altres aspectes, el programa de Junts per Catalunya destaca la creaciķ de la regidoria de Benestar Animal, "de la mateixa manera que hi ha la regidoria d'Igualtat". Bernat Calvo creu que s'ha de "fomentar el respecte als animals i l'adopciķ" i que també es pot fer a través de les escoles. A més, ha proposat vetllar perquč els treballadors municipals tinguin més sensibilitat i formaciķ en aquest aspecte.

D'altra banda, Bernat Calvo creu que s'ha de planificar bé l'execuciķ de les obres i l'arranjament de carrers, i aposta per crear "dotzenes i dotzenes de places d'aparcament, en bateria", a la Ronda de Llevant. Aquesta zona seria gratuīta i beneficiaria "la zona del veīnat del Molí" i els veīns d'Ōrrius i Dosrius que vénen a Argentona. A més, segons el cap de llista de Junts per Catalunya, les zones del centre quedarien "més descongestionades". Finalment, referent a les grans obres, Bernat Calvo s'ha mostrat favorable al nou equipament a Can Doro i Cal Guardiā tot i que ha afirmat que hi incorporaria el Casal de la Gent Gran. Per contra, s'ha mostrat reticent a quč la Rādio Municipal ocupi una instalˇlaciķ tan propera al despatx d'alcaldia.

Abans del qüestionari final, l'entrevista també ha tingut un moment emotiu quan Bernat Calvo ha escoltat el consell de la seva āvia Isabel.

Podeu recuperar l'entrevista al candidat de Junts per Catalunya, Bernat Calvo:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800