Ajuntament d'Argentona
Tot i mantenir converses amb el PSC, la candidata ha admès que el seu partit es presenta en solitari perquè vol "tenir un segell propi"
Olga Ortiz

La candidata d'Units per Avançar, Olga Ortiz, ha estat la primera a passar pels micròfons de Ràdio Argentona. Té 40 anys, és advocada i va començar la seva militància a l'extingida Unió Democràtica el 2006. Des d'aleshores i fins ara ha format part de la candidatura de Convergència i Unió a Argentona a les municipals d'Argentona de 2007, va ser regidora de l'Ajuntament de Mataró des de 2011 i ara es presenta, per primer cop, a l'alcaldia a Argentona.

Al Parlament, Units per Avançar forma part del grup parlamentari del PSC, una fórmula que no s'ha repetit a Argentona tot i que Ortiz ha admès que sí que hi ha hagut converses amb els socialistes. Ha agraït la predisposició de la candidata del PSC, Susana López, que "des del primer moment va estar oberta a un pacte" però ha assegurat que des d'Units per Avançar volen "tenir un segell propi" i mostrar el seu "ADN de centredreta catalanista". En aquest sentit Olga Ortiz ha estat contundent: "necessito veure el projecte d'Units com a Units". Pel que fa a la seva motivació per ser candidata, ha assegurat que s'hi presenta perquè cada vegada hi hagi més presència femenina al capdavant de les llistes.

Olga Ortiz va ser regidora de Benestar Social, Família, Salut i Consum de Mataró i precisament en les persones s'ha centrat la candidata d'Units per Avançar. Ha reiterat que el consistori ha de ser més àgil a l'hora de gestionar beques i subvencions i ha criticat la manca de coordinació entre les escoles i els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Argentona. "Ja sé que La Velcro s'ha d'arreglar però comencem per ajuts puntuals", ha afirmat.
Olga Ortiz també ha explicat a l'entrevista com a candidata d'Units per Avançar que el seu partit es compromet a millorar la seguretat ciutadana i una manera de fer-ho és augmentar la plantilla d'agents de la Policia Local d'Argentona en fins a sis persones més.

Tot i que Ortiz ha fet una breu pinzellada al programa electoral d'Units per Avançar, ha assegurat que no el donaran a conèixer en la seva totalitat fins al 18 de maig quan faran la presentació oficial amb el diputat Ramon Espadaler. També ha criticat la resta de partits polítics per fer el mateix programa electoral en les darreres eleccions municipals però, alhora, no dur-lo a terme. L'entrevista ha acabat amb un qüestionari de preguntes breus i amb un to més distès.

Podeu escoltar l'entrevista a la candidata d'Units per Avançar, Olga Ortiz:

Publicat el 13.05.2019