Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 20.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona contra la segregaciķ escolar
Dilluns es va signar el pacte contra la segregaciķ escolar al Parlament de Catalunya amb la presčncia de diversos representants municipals.
mans nens

Dilluns al migdia es va signar el pacte contra la segregaciķ escolar al Parlament de Catalunya amb la presčncia del regidor d'educaciķ, Āngel Puig, entre els diferents representants de diversos municipis catalans. A aquest pacte s'hi han adherit la majoria de municipis de més de 10.000 habitants, entre els quals hi ha Argentona, on es va aprovar per unanimitat en el darrer ple celebrar el 4 de marį.

El regidor, Āngel Puig, afirma que Argentona ja treballa contra la segregaciķ escolar i que "la tenim bastant controlada". A més, assegura que "per la proporciķ d'escolars que tenim hi ha molt poca incidčncia de segregaciķ". Tot i que la competčncia en educaciķ la té la Generalitat, Puig explica que els municipis poden treballar la segregaciķ a través dels consells escolars de cada centre i la xarxa d'AMPES: "sobretot, des del Consell Escolar Municipal podem fer una anālisi profunda de per quč es genera aquesta segregaciķ i quč la provoca, a més de fer les demandes al Departament d'Educaciķ". Āngel Puig afirma que totes aquestes mesures necessiten una dotaciķ humana i econōmica que els diferents representants municipals ja van transmetre dilluns al Parlament.

Quč és el pacte contra la segregaciķ escolar?

El pacte contra la segregaciķ escolar és un document signat per més d'un centenar de municipis catalans que contempla 30 actuacions i 189 mesures per combatre la segregaciķ escolar, entre les quals destaca aconseguir una distribuciķ més equilibrada de l'alumnat, és a dir, que hi hagi la mateixa proporciķ māxima d'alumnes socioeconōmicament desafavorits a tots els centres de la mateixa zona. Aquest punt no és fācil d'aconseguir, ja que segons els experts, els pares escullen l'escola dels seus fills de manera diferent en funciķ del seu nivell socioeconōmic. Perō, alhora, és important que sigui equitativa, sobretot, per als alumnes, ja que estā demostrat que la diversitat social és enriquidora per a tots ells.

Per aconseguir-ho, la primera de les actuacions que es duran a terme és un nou decret d'admissions per regular les inscripcions escolars del curs 2020-2021. Aquest decret incorporarā mesures concretes per aconseguir una escolaritzaciķ més equilibrada, com ara establir una proporciķ māxima d'alumnes amb necessitats educatives especials (NEE) en centres d'una mateixa zona i també un límit d'escolaritzaciķ de matrícula viva en centres d'alta complexitat. Més enllā d'aixō, el pacte també preveu promoure la gratuītat real per a l'alumnat socialment desafavorit i establir mesures de suport als centres públics i concertats amb una composiciķ social desfavorida.

Perō també hi ha qui no ho veu amb bons ulls. És el cas de la Federaciķ d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FAPAC) i la Uniķ de Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament (USTEC), que no han signat el pacte. Aquestes dues entitats, conjuntament amb el sindicat CGT i quatre organitzacions d'estudiants, consideren que el pacte "no promou mesures suficients i eficaces per posar fi" a la situaciķ actual i afirmen que amb aquest pacte contra la segregaciķ escolar "només guanya l'educaciķ concertada".

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800