Notícies
Publicat el 19.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El govern porta a ple l'aprovació provisional del POUM
Serà en una sessió plenària extraordinària que se celebrarà dijous 21 de març a les 18.30h
Argentona mapa

El govern municipal porta a aprovació provisional el POUM d'Argentona, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, en un ple extraordinari que se celebrarà dijous 21 de març a les 18.30h. A l'ordre del dia hi haurà dos punts, el primer dels quals fa referència a un conveni urbanístic entre l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament en relació a l'àmbit del Cros. I el segon punt és, probablement, el que portarà més controvèrsia. El govern vol aprovar el POUM aquesta legislatura i la major part de l'oposició critica que, precisament, aquesta aprovació s'hagi de fer a correcuita dos mesos abans de les eleccions.

És el cas de Tots per Argentona. El seu portaveu, Pep Masó, afirma que els regidors no tenen tota la informació per poder donar el vistiplau al contingut d'aquest pla i assegura que van demanar al govern que "el deixés en suspens però s'hi van negar". El PSC també critica les presses però el regidor no adscrit, Eusebi Traby no creu que el moment de l'aprovació sigui un problema i no veu "cap diferència entre aprovar-lo ara o d'aquí a tres mesos" perquè "serà el mateix POUM". L'alcalde, Eudald Calvo, destaca la importància d'aprovar aquest pla urbanístic com més aviat millor.

Des del Partit Popular, el regidor Fran Fragoso no ha volgut fer declaracions al respecte, ja que prefereix esperar-se a valorar el POUM després de la celebració del ple extraordinari, una vegada tingui tota la informació.

El POUM rebutja els laterals de la C-32

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal contempla qüestions urbanístiques però també mediambientals, agrícoles o forestals entre altres. I un dels aspectes més controvertits és la incorporació de la reserva de sòl perquè es puguin construir uns laterals a l'autopista C-32. Tots els partits i grups municipals hi estan en contra, com ja han manifestat en diverses ocasions, però en un primer moment, el govern incorporava aquesta reserva de sòl en el nou POUM. Per aquest fet, Tots per Argentona "va posar el crit al cel" en reunions mantingudes la setmana passada i, finalment, el govern va decidir retirar aquest punt i mostrar el seu rebuig. "L'hem tret perquè creiem que és una bona manera de protestar contra el Departament de Territori i Mobilitat i la Direcció General de Carreteres, perquè entenem que Argentona no vol aquests laterals", assegura l'alcalde, Eudald Calvo. Tot i això, aquest POUM s'ha d'enviar a la Generalitat i l'alcalde admet que l'administració catalana el retornarà per no haver inclòs, precisament, els laterals de la C-32. Calvo explica que aquest punt "segueix apareixent en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona" i "l'ordre jeràrquic ens obliga a mantenir aquesta reserva de vials".

Per la seva banda, el regidor no adscrit, Eusebi Traby, veu amb bons ulls aquesta maniobra del govern com "a mesura de protesta" contra els laterals de la C-32, però des del PSC, Susana López no entén per què es porta a aprovació el pla si es preveu que la Generalitat el retorni. La socialista és contundent: "estem aprovant una cosa en fals, estem enganyant al poble i fent perdre el temps a un munt de professionals que estan treballant per tirar endavant una cosa que no anirà enlloc".

Aquest POUM té diversos informes negatius

L'alcalde, Eudald Calvo, assegura que el govern ha estat treballant el POUM durant tota la legislatura, un fet que també confirma la portaveu del PSC, Susana López. Però aquest fet no ha evitat que el pla tingui l'informe negatiu de diversos tècnics municipals. L'alcalde, Eudald Calvo, assumeix l'informe negatiu de Secretaria i afirma que ve motivat per la manca de temps per estudiar-se bé el pla. Calvo explica que quan la secretària actual va començar a treballar a l'Ajuntament, el POUM ja s'havia engegat i "es va perdre tota la part inicial i com funcionaria ". L'alcalde també admet l'informe negatiu de l'anterior secretària en l'aprovació inicial però explica que "no cal aturar el POUM per aquest informe", ja que "si hi destinéssim totes les hores d'aquestes figures a informar del pla, no la podríem destinar a altres tasques que creiem que també són importants". Per la seva banda, Pep Masó (TxA) assegura que el govern va dir a la secretària de l'Ajuntament que "en mitja hora havia d'informar-se" del POUM i afirma que a Tots per Argentona els "preocupa aquesta irresponsabilitat i temeritat per part del govern". En aquest aspecte, des del PSC, Susana López aposta per fer un POUM que "tingui el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme perquè, en definitiva, és qui té l'última paraula".

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800