Ajuntament d'Argentona
Ho assegura Quim Mustarós, integrant de la Comissió d'Ètica, que divendres participarà a la xerrada de presentació d'aquesta eina
Codi ètic i bon govern

Divendres 15 de març a les 19h al Saló de Pedra tindrà lloc la xerrada "Què t'ofereix el codi ètic i de bon govern?". Hi participaran l'experta en ètica de la Universitat de Barcelona, Júlia Pareto, així com els integrants de la Comissió d'Ètica. Entre ells hi ha l'argentoní Quim Mustarós que considera que l'objectiu principal d'aquesta eina és "generar confiança" entre tots aquells que interactuen amb l'administració pública.

Segons Mustarós, és important que tothom conegui què és el codi ètic tot i ser una eina intangible. Ell el defineix com "un recull de principis, pautes, pràctiques de conducta que volen aportar bon govern, transparència i honestedat a la vida pública des de tots els àmbits". I és que el codi ètic recull la "conducta" que han de tenir tots els actors que es relacionen amb l'àmbit públic: l'administració, el govern, els treballadors públics, les empreses que treballen per a l'administració, les entitats i la ciutadania en general. "Que tots treballem i ens guiem a través d'uns principis que considerem irrenunciables", assegura. Es tracta de "la igualtat, la cortesia, la transparència, l'honestedat i la confiança". El codi ètic estipula "una manera de fer que si es va introduint com a forma habitual de comportament anirà creant una cultura de bon govern i de confiança".

Podeu escoltar l'entrevista sencera a Quim Mustarós:

Publicat el 13.03.2019