Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 11.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
URBA, nova candidatura a les eleccions municipals
David Nieto encapçala aquesta llista que pretén treballar per a les urbanitzacions i els veïnats d'Argentona
UrbA logo

Argentona comptarà amb una nova candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig, URBA, Urbanitzacions i veïnats d’Argentona. El seu president i candidat, David Nieto, assegura que l’objectiu d’aquesta candidatura és que les urbanitzacions i veïnats d’Argentona deixin d’estar oblidats i es tractin les seves problemàtiques.

Segons David Nieto, aquesta candidatura sorgeix del “resultat de més de quaranta anys d’inacció política envers les urbanitzacions”. De fet, fa anys que als veïnats d’Argentona hi havia la voluntat de crear un moviment que treballés per les urbanitzacions, però va ser l’any passat quan va començar a agafar forma, després que es presentés el contracte de manteniment de l’enllumenat públic d’Argentona, que contemplava posar llums LED. L’alcaldable ha dit que en aquell moment no hi havia cap actuació prevista a Can Cabot, però sí a Can Raimí: “això va ser el que em va decidir a posar-me en contacte amb les persones que m’havien parlat d’aquest projecte i va ser molt fàcil”.

Finalment, URBA es va registrar el 28 de febrer com a partit polític tot i que David Nieto vol desvincular la candidatura de la manera de funcionar d’un partit. Ja disposen del programa electoral tot i que els falta concretar alguns serrells, sobretot els que fan referència al centre urbà. I és que Nieto afirma que se centren en les urbanitzacions però que també els “preocupa el conjunt d’Argentona”, com ara que sigui “el poble del Maresme que té menys turisme”. En aquest sentit, explica que URBA també proposa més aparcament al centre del municipi perquè els argentonins de les urbanitzacions no hagin d’anar a comprar als hipermercats més propers, o la dinamització dels mercats setmanals com el de Sant Miquel del Cros.  

David Nieto és el candidat

L’elecció de David Nieto com a alcaldable per URBA es va fer en una petita assemblea a causa de la proximitat de les eleccions municipals. Nieto no és un desconegut per la política local. A les eleccions municipals de 2011 anava de número 8 a la llista de CiU i, un any més tard, va ser escollit president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Argentona. A més, també va ser president de la Junta de Compensació de Can Cabot i ha estat membre del Consell de la Vila, del Consell d’Esports i el Consell de Mitjans.

Nieto es mostra engrescat amb aquesta candidatura i confia que el seu pas per Convergència Democràtica no afecti URBA. Afirma que “va ser una feina molt enriquidora” no obstant ha criticat el transfuguisme d’integrants de CiU a ERC en les últimes eleccions municipals. “És un capítol que s’ha d’oblidar, guardar aquells encenalls i fer foc nou” assegura. David Nieto ha manifestat que no aspira a l’alcaldia però es mostra optimista de cara a les eleccions municipals i creu que la seva candidatura podria aconseguir dos regidors.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a David Nieto, candidat per URBA:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800