Biblioteca
Literatura
Presentació llibre "Consol Nogueras. Primera regidora de Mataró" de Margarida Colomer

La Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel us convida a la presentació del llibre Consol Nogueras: Primera regidora de Mataró és el nou títol editat per la Fundació Josep Irla, escrit per la historiadora Margarida Colomer i Rovira

Consol Nogueras i Seda, filla d'Argentona, és el paradigma d'una generació. Dona treballadora, socialment i nacionalment compromesa, la seva figura ha restat oblidada durant massa anys, com desgraciadament moltes altres, de la vibrant història del catalanisme republicà. Nascuda a Argentona i mataronina per veïnatge, les inquietuds polítiques de la seva generació, la porten a esdevenir la primera regidora elegida democràticament de la ciutat. La mou l'anhel de llibertat que s'obre amb la proclamació de la República i que només un cop d'estat feixista pot estroncar. Fins a la seva mort l'esperen anys d'exili a França sense poder tornar mai a trepitjar Catalunya. És un deure amb les generacions que han precedit en la lluita per les llibertats socials i nacionals, no permetre que la seva memòria caigui en l'oblit. Com a acte de justícia històrica, però, sobretot, perquè els pobles que no coneixen el seu passat, no poden entendre el seu present ni projectar-se cap al futur.

L'acte comptarà amb la presència de la Margarida Colomer, autora del llibre, l'Anna Salicrú, representant d'ERC a Mataró, i de la Rosa Vila, escriptora. 

Es regalaran exemplars del llibre.


Consol Nogueras

Dimecres
10
abril
2019
19h
Lloc Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel
Adreça C/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aproximadament
Ho organitza Fundació Josep Irla - Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800