Notícies
Publicat el 06.03.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Canvis en la programació de Ràdio Argentona en període electoral
El Cap de Creus no s'editarà ni es distribuirà fins a finals de juny
foto radio

Ahir dia 5 de març es va publicar oficialment la convocatòria de les eleccions generals del 28 d'abril al Butlletí Oficial de l'Estat. Això significa que des d'ahir ens trobem en període electoral, que afecta al tarannà habitual de les institucions públiques i també dels mitjans de comunicació de titularitat pública, com és el cas de Ràdio Argentona. Així ho preveu la llei electoral (LOREG) i la Junta Electoral vetlla perquè es compleixi. A més, enguany, és excepcional ja que l'1 d'abril es convocaran també les municipals del 26 de maig i això suposarà que aquests períodes s'allarguin fins a 3 mesos.

Pel que fa el butlletí municipal Cap de Creus, no podrà sortir al carrer el proper número 153 fins a finals de juny, ja que des d'ahir cap institució pública pot editar ni repartir revistes o fulletons municipals o fer publicitat municipal. Així ho preveu el primer punt de la Instrucció 2/2011 de 24 de març de la Junta Electoral Central, sobre la interpretació de l'article 50 de la LOREG.

Per altra banda, des d'ahir també, els Mitjans de Comunicació de titularitat pública han de garantir el respecte al pluralisme polític i social, així com a la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat informativa en tota la seva programació, tal i com disposa l'article 66.1 de la LOREG. És per aquest motiu que des d'ahir s'han deixat d'emetre diferents programes d'aquesta emissora municipal com és el cas de la Roda Política o la Tertúlia Política i d'altres programes de col•laboradors, donat que durant el període electoral de les Eleccions Generals no es pot assegurar la participació en aquests espais de totes les formacions i sensibilitats polítiques que hi concorren. No obstant, es replantejaran alguns formats per poder garantir aquests principis i continuar amb la seva emissió.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800