Notícies
Publicat el 13.02.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Eudald Calvo serà l'alcaldable per Unitat - Argentona per la República
La candidatura unitària es presentarà oficialment el pròxim 3 de març
Eudald Calvo2

L'actual alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, serà l'alcaldable de la llista Unitat-Argentona per la República, en les pròximes eleccions municipals. Es va portar a votació el passat dissabte en una trobada dels tres partits que formen part de la llista unitària, la CUP, ERC i els Comuns, on també hi era present la societat civil. Eudald Calvo es mostra satisfet i “content de poder repetir com a alcaldable i amb l'expectativa de poder repetir també com a alcalde”

Calvo ha explicat que la llista encara no està configurada però que ja “s'han posat sobre la taula alguns noms que ens agradaria que hi fossin”. El que sí que tenen clar des de la candidatura unitària és que volen crear una llista “que englobi diferents generacions d'argentonins i argentonines, tocant diferents veïnats, urbanitzacions i el centre”. En definitiva, “una llista oberta i molt eclèctica”.  

Pel que fa al programa, Unitat – Argentona per la República el treballa des de fa setmanes. Per redactar-lo s'han organitzat en comissions temàtiques on hi participen argentonins molt diversos. 

Dissabte també es va decidir la forma jurídica d'aquesta candidatura unitària, l'aspecte que podia generar més controvèrsia entre els partits. I és que, d'aquestes eleccions també en surten els consellers del Consell Comarcal i els representants a la Diputació de Barcelona. En funció dels vots que rep, cada partit té més o menys consellers. En el cas de les candidatures unitàries, els vots no es divideixen entre els partits sinó que cal que ells mateixos decideixin quina de les agrupacions rebrà tots els vots en l’àmbit supramunicipal. Dissabte es va escollir que, els vots d'Unitat – Argentona per la República, es comptabilitzessin per Esquerra Republicana – Acord Municipal, en una votació molt ajustada.

Unitat – Argentona per la República es presentarà al públic el pròxim diumenge 3 de març al Saló de Pedra on es preveu que ja es puguin donar a conèixer la major part dels noms que conformaran la llista d'aquesta candidatura.

Podeu escoltar l'entrevista al candidat d'Unitat - Argentona per la República, Eudald Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800