Notícies
Publicat el 12.02.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
'Estem valorant instal·lar lectors de matrícules'
L'alcalde, Eudald Calvo, ha explicat que es proposarà a la pròxima reunió de la Comissió de Seguretat
Eudald Calvo - web
Eudald Calvo, alcalde d'Argentona

L'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha anunciat avui que des del consistori es valora l'opció d'instal·lar lectors de matrícules per fer front als robatoris. Ho ha explicat avui en el seu torn de la roda política on ha fet un repàs de l’últim ple municipal. I és que a la part final de la sessió plenària, el PSC va fer una interpel·lació sobre seguretat en la qual criticava que només s'ampliés la plantilla de Policia Local en moments puntuals. Calvo ha anunciat que hi haurà una borsa d'agents per contractar-los en cas que sigui necessari però ha avisat que tot això implica un cost econòmic important. Ha estat en aquest moment quan ha explicat que es va reunir amb els veïns de les Ginesteres per parlar dels robatoris i que estan “valorant instal·lar lectors de matrícula perquè és un mecanisme que conjuga molt bé la seguretat de les persones i la imatge”. Calvo es segueix mostrant reticent a instal·lar càmeres de seguretat al municipi: “em fa molta por omplir el poble de càmeres perquè poden atenuar el problema dels robatoris però en poden generar altres”. En aquest sentit, l'alcalde ha afirmat que no es pot “actuar a cop de telenotícies”. 

També ha anunciat que pròximament tindrà lloc una nova reunió de la Comissió de Seguretat on hi són representats tots els grups polítics i on es posarà sobre la taula els lectors de matrícules com a solució als robatoris. “Serà una ajuda molt important per reduir-ne el volum” ha assegurat l'alcalde. Calvo també es va reunir la setmana passada amb el Conseller de l'Interior Miquel Buch i la resta de batlles del Maresme on es va mostrar molta predisposició a col·laborar entre administracions per aconseguir disminuir els robatoris. 

D'altra banda, l'alcalde d'Argentona, Eudald Calvo, ha tancat avui la roda política lloant la tasca de la defensora del vilatà, Mercè Balasch. Tot i això, recordem que Balasch va acusar el govern de no respondre o respondre tard les interpel·lacions i comunicacions dels vilatans. Eudald Calvo creu que aquesta problemàtica ja es va solucionar quan es va digitalitzar el funcionament del consistori. 

Eudald Calvo també ha assegurat que les tasques de reparació i instal·lació de les campanes de l'Església de Sant Julià s'han fet en el termini que pertocava. També ha exposat que els diners per pagar l'actuació no es podien incloure al pressupost d'enguany perquè aquest es va tancar abans de decidir reparar les campanes. 

Pel que fa a la pròrroga del contracte del servei de neteja viària i recollida i transport de residus, Calvo ha reiterat que aquesta pròrroga “és el millor que podíem fer” per la proximitat de les eleccions. A més, considera que si quan hi ha un problema amb una empresa o servei de l'Ajuntament s'ha de fer un contracte nou “ens equivoquem, més que res perquè ens tornarem bojos”.

La primera moció del ple, la que feia referència al bloqueig del vaixell de salvament Open Arms, va ser la que va provocar un recés. Eudald Calvo entén que el PSC no vulgui criticar el seu president ni ministres en la redacció de la moció però creu que tenen molta part de responsabilitat en el bloqueig del vaixell. Tot i això, finalment, tots els grups municipals es van avenir a consensuar un redactat.

Podeu tornar a escoltar l'entrevista a l'alcalde, Eudald Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800