Ajuntament d'Argentona
El regidor d'ERC, Pere Móra, ho ha justificat per la proximitat de les eleccions municipals.
Pere Móra
Portaveu d'ERC, Pere Móra.

El portaveu i regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Pere Móra, ha justificat la pròrroga del contracte del servei de neteja viària i recollida i transport de residus municipals en el seu torn de la roda política. El regidor republicà ha assegurat que aquesta pròrroga era la deicisió més justa perquè només queden tres mesos per les eleccions: "no hauria estat just per la resta de grups polítics ni pel govern entrant". A més, Móra ha explicat que el consistori és propietari d'un solar situat al costat de la deixalleria que gestiona l'actual empresa concessionària. El contracte d'aquest servei, segons el regidor republicà, caduca enguany i, per tant, el més adequat és "esperar aquest any per lligar tots aquests elements".

Pel que fa a la pròrroga de contracte del manteniment de la jardineria i dels espais verds públics urbans, Móra ha explicat que és l'última pròrroga i que la voluntat final és "arribar a soldar la majoria de contractes" que tenen a veure amb els espais verds de la vila. 

Però el regidor d'ERC ha estat crític amb el PSC en diverses qüestions. La primera pel que fa a Recursos Humans, ja que la portaveu socialista va acusar el govern de treballar “tard i lent” en aquest sentit. Móra ha dit que la regidora del PSC sap perfectament les limitacions d’aquesta àrea i li ha recordat que mentre López era regidora es va trigar molt a aprovar la revisió dels llocs de treball dels empleats municipals. També ha apuntat que, tot i el creixement de l’economia, l’estat espanyol no deixa contractar el personal necessari, “una llei que ve del PP però que fins ara el PSOE tampoc ha tocat”. 

Referent a la moció sobre el bloqueig del vaixell de salvament Open Arms, Pere Móra creu que van arribar a un bon acord amb el PSC en el redactat final per poder satisfer tots els grups. Tot i això, ha afirmat que, abans del ple, els socialistes s’havien limitat a fer un redactat alternatiu sense interpel·lar directament els portaveus de la resta de grups per poder-lo consensuar.

Per cert, el regidor d’Espai Públic i obres també ha explicat que s’ha aturat l’adjudicació de les obres de la Plaça de Vendre perquè Tots per Argentona (TxA) ha presentat al·legacions al projecte. Segons Móra, “això serà un retard però no un impediment” perquè les al·legacions “jurídicament, són bastant fluixes”. Abans de l’aturada, s’havia obert el primer sobre on consten quatre licitadors per a les obres d’urbanització i tres per als equipaments comercials. Abans de seguir, però, cal resoldre aquestes al·legacions. 

En clau electoral, Pere Móra ha anunciat que demà es concretaran diversos aspectes de la llista unitària entre ERC, la CUP i els Comuns, com ara la forma jurídica i el candidat.

Publicat el 08.02.2019