Ajuntament d'Argentona
El procés per alçar i col·locar les campanes podria allargar-se durant tot el matí i finalitzarà amb un acte de repicada
campanes web

Aquest dijous al matí els vilatans i vilatanes tindran l'oportunitat de veure el retorn de les campanes restaurades al campanar de l'Església de Sant Julià. Aquest procés s'iniciarà a les vuit del matí, moment en què es trauran les campanes a l'exterior, i cap a les deu del matí, un servei de grues les alçarà fins al campanar. El procediment per restablir les campanes podria allargar-se durant tot el matí i presumiblement aplegarà a molts vilatans que voldran ser testimonis d'una jornada que ha generat força expectativa. Per aquest motiu i tan bon punt les campanes siguin instal·lades, tindrà lloc un acte públic amb la repicada de les campanes.

El regidor de Patrimoni, Àngel Puig, s'ha mostrat molt satisfet del resultat de la restauració de les campanes i en aquest sentit ha afirmat que "les campanes fan goig, el reforç dels jous és esplèndid i la seguretat està garantida". Cal recordar que el passat 27 de setembre es van retirar les campanes per a la seva restauració, així com per la necessitat de refer els jous de fusta que les subjectaven i que estaven corcats. Puig ha detallat que s'han restaurat tres de les quatre campanes, ja que la "Dominga" està esquerdada i més endavant estudiaran si es pot reparar per evitar fondre-la i fer-ne una de nova. En qualsevol cas, ha confirmat que de moment la campana es podrà visitar dins de l'Església de Sant Julià.   

Escolta el fragment extret de l'entrevista política al regidor de Patrimoni, Àngel Puig:

Publicat el 06.02.2019