Notícies
Publicat el 05.02.2019
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple municipal de febrer
ple gener 2019
La sessió aprova diverses inversions i partides i la licitació del tram final de les obres de restauració de la Casa Puig i Cadafalch

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament d’Argentona corresponent al mes de febrer. A l’inici de la sessió es presenta la darrera Memòria de la Defensora del Vilatà, institució creada al 2002 i que és una de les cinc existents a municipis del Maresme. Entre el 2017 i 2018 el servei va obrir una vintena d’expedients.

També es va subratllar que el correu electrònic és el principal canal de la ciutadania per traslladar queixes i consultes i que Territori i Urbanisme esdevenen els àmbits principals de les temàtiques que més qüestions genera. La defensora Mercè Balasch va destacar la recent creació de la Comissió d’Ètica i va lamentar el retard en la resposta i el silenci de l’administració local en moltes de les sol•licituds del vilatà.

A la primera part es van aprovar modificacions de crèdit per incloure, entre d’altres, la substitució de maquinària industrial de la cuina de l’escola Argentona, per valor de 15.000 euros, o 4.500 euros per a la reposició d’equipament a Ràdio Argentona, després dels desperfectes ocasionats fa uns mesos per un llamp. També va veure llum verda una partida de 15.000 euros destinada a les obres del Museu de la Pagesia, o una de 8.000 euros relativa a una subvenció al Centre Parroquial per l’arranjament de les campanes de l’església de Sant Julià.

La rehabilitació de la casa Puig i Cadafalch va tenir també protagonisme en el ple de febrer, amb la licitació del contracte de les fases  2.1 i 2.4, d’arranjament estructural i restauració interior, per un valor de més de 768 mil euros, i que va rebre el vot favorable de tot el plenari. Eudald Calvo va informar que recentment també es van reprendre les actuacions amb una petita intervenció sobre el porxo i la restauració d’unes pintures de la casa.

El ple també va aprovar una petita modificació en la plantilla de la relació de llocs de treball, amb el vot favorable de totes les formacions, a excepció de Tots x Argentona que s’hi abstenir. El PSC va retreure al govern la gestió en diverses qüestions vinculades al personal municipal.

En una fase més de tràmit del ple, es van aprovar les pròrrogues dels contractes de serveis de manteniment de l’equip informàtic i telefonia, del servei de neteja viària i recollida de residus i del manteniment de jardineria i espais verds. També es va donar via lliure a la renovació dels membres del Consell municipal d’Infància, òrgan de participació ciutadana en què hi prenen part alumnes de cinquè i sisè de primària de les escoles del municipi.

A través d’un conveni de delegació parcial de competència al Consell Comarcal, també s’impulsarà un projecte per a la contractació de dos peons per a la reparació de voreres als veïnats i el centre urbà.

Mocions

Els grups del govern van presentar una moció contra el bloqueig del vaixell solidari Open Arms, retingut per les autoritats perquè pugui desenvolupar el salvament de persones al Mediterrari i el Mar Egeu. El PSC va plantejar una proposta alternativa que va propiciar un recés per acordar el procediment de votació. Després de refer el redactat a través d’una esmena, la moció es va aprovar per unanimitat.

El Partit Popular va presentar, al seu torn, una moció per a la instal•lació de senyals informatives d’indicació als veïnats que va rebre el suport de tot el consistori.

Abans del torn de precs i preguntes, el PSC va formular dues interpel•lacions en relació a la seguretat i el reforç del cos de la Policia Local davant els robatoris a domicilis, i també pel que fa a la informació publicada als canals municipals del servei d’assessorament jurídic que s’ha tornat a posar en marxa a través de la regidoria d’Igualtat.

Des del govern es va informar de la voluntat de convocar una nova comissió de seguretat per abordar la situació d’inseguretat que afecta al municipi i molts d’altres del voltant.
Tots x Argentona va traslladar la seva preocupació per la manca del servei de pediatria al CAP d’Argentona en un fugaç torn de precs i preguntes. Després de donar la paraula al públic, el ple de febrer va concloure després de tres hores de durada.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800