Articles de l'Alcalde Eudald Calvo
Publicat el 18.01.2019
Finalitzant el mandat 2015-2019, hora de fer balanç

En el moment que escric aquestes línies queden poc més de 5 mesos per les eleccions municipals. Unes eleccions que aniran acompanyades també de les eleccions europees… i potser algunes més, qui sap. Toca, per tant, afrontar un final de mandat que hem viscut amb molta intensitat, passió i, com no podia ser d'una altra manera, amb encerts i errors. Si hi ha més encerts o errors a la balança, correspondrà a la gent d'Argentona decidir-ho durant aquestes properes eleccions.

El govern que he liderat, un govern d'esquerres, ha empres el camí d'obrir nous fronts, posar sobre la taula qüestions que ni tant sols eren a l'agenda política. Algunes de les qüestions com la participació amb la celebració dels pressupostos participatius, el Consell de la Infància o la Comissió Ètica; però també en matèria de transparència, assolint Argentona el segell de qualitat amb una de les millors puntuacions del país. I queda camí per millorar.

La línia d'esquerres s'ha notat també amb força en l’àmbit de medi ambient, on s'ha aconseguit portar el sistema de recollida porta a porta a tot el municipi, és a dir, al barri del Cros i les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Raimí, Can Cabot i Can Ribosa.

No només això, s'han suprimit les mal anomenades “àrees d'emergència”, font de problemes per a un bon reciclatge. Després de tot, el reciclatge d'Argentona és un dels millors del país. I queda camí per millorar.

Una política d'esquerres també ha estat la de posar ordre entre els equipaments existents. Lluny del populisme que pretén anar creant nous equipaments i, per tant, nova despesa, el que calia era posar al dia els que ja tenim. Així, s'han fet moltíssimes accions a tots els equipaments per poder tenir els espais a punt, un dels més espectaculars ha estat el cas del pavelló antic, que ha quedat com nou. Cosa semblant ha passat amb l'enllumenat públic, que ha passat d'una situació molt antiquada a una de moderna i ecològica. I queda camí per millorar.

Voldria parlar de moltes més qüestions en les que s'ha fet molt bona feina, però fins i tot així, crec que el més important és tot el que queda, el que s'està fent, i tot el que queda per fer. S'ha iniciat un camí de progrés, un camí per l'esquerra, un camí amb Argentona en el centre i amb consciència nacional de país. Crec que aquest és el camí que Argentona necessita seguir transitant.

Article publicat al Cap de Creus

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800