Notícies
Publicat el 15.01.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
“Hem gastat una mica més perquè som un govern d'esquerres i volem arribar a més àmbits”
L'alcalde i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha fet balanç del ple de gener, del ple extraordinari del 14 de desembre, així com de temes d'actualitat municipal
calvo gener 19
Eudald Calvo -alcalde i cap de llista de la CUP

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha explicat avui en el seu torn a la roda política que “hem sobrepassat la regla de la despesa perquè som un govern d'esquerres i volem arribar a més àmbits”. Així ho ha explicat mentre analitzava el punt de l'ordre del dia del ple extraordinari celebrat al desembre, relatiu a l'aprovació del Pla Econòmic i Financer 2018-2019, que va quedar aprovat. L'alcalde també ha recordat que “aquesta llei ens obliga a contenir la despesa del capítol 2, que és la referent a béns i serveis que contractem fora”, i ha afegit que “esperem que abans que acabi l'any el govern de Pedro Sánchez elimini aquesta llei que és molt injusta amb els ajuntaments”. Així mateix ha assegurat que intentarà no sobrepassar la regla de la despesa durant el 2018 i 2019.

Eudald Calvo també ha parlat d'un altre punt del mateix ordre del dia del ple extraordinari del 14 de desembre, relatiu a la delegació de competències en matèria de contractació únicament referida a prorrogar el contracte de serveis de neteja dels diferents edificis municipals de l'Ajuntament d'Argentona, i que no va prosperar degut a que tota l'oposició hi va votar en contra. La resta de grups municipals van criticar al govern per una mala gestió en aquest assumpte i l'alcalde s'ha volgut defensar i, per altra banda, també ha donat detalls de que el nou contracte de la neteja estarà llest “en breus”.

L'alcalde també ha aprofitat per parlar d'alguns assumptes d'actualitat municipal com l'inici de les obres de la plaça Monsterrat, la licitació de la remodelació del mercat de la plaça de Vendre, i també de la licitació del concurs d'idees per escollir la proposta arquitectònica per la futura biblioteca municipal, arxiu municipal, i la ràdio municipal; dels quals ha dit que han sigut molt difícils de tirar endavant “sobretot alguns per la seva complexitat”, ha assegurat.

I per acabar, el cupaire també ha parlat de la llista unitària republicana i independentista, de la que ha avançat en primícia que s'anomenarà “Unitat. Argentona per la República”. Així mateix ha donat detalls del punt en què es troben.

Escolta l'entrevista completa a l'alcalde i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800