Ajuntament d'Argentona
Els membres de la cooperativa són alumnes de l'optativa d'emprenedoria i destinaran els beneficis a l'associació per la igualtat "L'Hora Violeta"
small coop

L'alumnat de 3er d'ESO que cursa l'optativa d'emprenedoria a l'Institut d'Argentona va crear la cooperativa "Small Coop" i aquest matí ha sortit al carrer per vendre els seus productes. L'alumnat ha aprofitat el mercat setmanal del carrer Gran per col·locar-hi una parada i oferir els seus productes als vilatans i vilatanes. D'aquesta manera han aconseguit vendre totes les polseres i accessoris artesanals que prèviament havien creat ells mateixos. Els beneficis que han obtingut després d'aquesta jornada els destinaran a L'Hora Violeta, associació argentonina que treballa per aconseguir una societat igualitària entre homes i dones.

La tutora de l'assignatura, Susanna Llombart, ha explicat a Ràdio Argentona que avui ha estat la culminació de tot un procés teòric i pràctic que va començar amb la constitució de l'entitat. En aquest sentit, l'experiència viscuda per part l'alumnat els ha permès aprendre a tramitar la constitució de la seva entitat, a gestionar el finançament d'aquesta, a establir la seva imatge corporativa, a fer una falca publicitària per promocionar-se a través de Ràdio Argentona i finalment a la venda del producte. Susanna Llombart, ha explicat que "el procés de creació de la cooperativa és una oportunitat per fomentar valors com la cooperació, la col·laboració i el treball en equip".

Les alumnes de l'assignatura d'emprenedoria, Glòria Serra i Aina Valls, s'han mostrat molt agraïdes davant la resposta obtinguda per part dels vilatans i vilatanes. Les mateixes alumnes han explicat que "no ens quedem assegudes a la parada, ens acostem a la gent i els expliquem que l'objectiu d'aquesta iniciativa és destinar els beneficis a L'hora Violeta". Finalment, han fet esment que tot i haver venut tots els productes hi ha hagut moltes persones que han volgut contribuir econòmicament per la seva causa benèfica.

Escolta l'entrevista a Susanna Llombart, Glòria Serra i Aina Valls:

Publicat el 11.01.2019