Notícies
Publicat el 04.12.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Les obres de remodelació de la plaça Montserrat començaran aquest mes
plaça Montserrat
El tram del carrer Narcís Monturiol passarà a formar part de l'espai com a passatge de vianants i amb accés de vehicles restringit als veïns

Aquest dimarts al matí s’ha signat el contracte per a l’execució de les obres de remodelació de la plaça Montserrat i el seu entorn, que aniran a càrrec de l’empresa EuroCatalana Obres i Serveis, amb un cost de 501.108 euros.

L’actuació neix després que en la primera edició del procés participatiu del pressupost municipal la ciutadania escollís com a una de les propostes més votades la renovació dels parcs infantils. La proposta de millora de l’espai de jocs d’aquesta plaça va motivar que es replantegés el projecte per tal de fer-hi una actuació molt més integral.

actuació

Amb la intervenció es vol reforçar el caràcter d’espai públic d'aquesta petita plaça de forma triangular, prioritzant els usuaris i vianants per davant de la circulació de vehicles. La plaça s’anivellarà, es mantindrà una zona central de sorra i part de la vegetació, però s’incidirà en la pavimentació de l’entorn.

Així, entre les mesures que s’aplicaran hi ha l’ampliació de la superfície de la plaça, incorporant el tram del carrer Narcís Monturiol, que passarà a ser un passatge de vianants i amb accés de vehicles restringit als veïns dels habitatges que donen a la plaça d’aquest carrer. La resta del carrer es canviarà el sentit de circulació i passarà a ser via de sortida. I es reurbanitzaran els carrers adjacents Montserrat i Abat Escarré.

També es reordenarà les places d’aparcament de la zona, per tal de millorar l’espai. Evidentment es renovaran els jocs, tal i com plantejava la proposta inicial, creant dos espais infantils segons usos i edat i s’incorporan també jocs d’aigua. A banda s’aprofitarà per soterrar les instal•lacions d’electricitat i telefonia i es substituirà la xarxa de subministrament d’aigua de tot l’àmbit.

Les obres, que s’iniciaran aquest mateix mes de desembre, comptaran amb un termini màxim d’execució de cinc mesos.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800