Notícies
Publicat el 04.12.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Resum del ple de desembre
ple desembre 2018
A la sessió es presenta l'informe anual de la Comissió d'Ètica i família de l'escola Argentona reclamen el compromís polític per la remodelació de la cuina del centre

Aquest dilluns es va celebrar el darrer ple ordinari del 2018. L’ordre del dia es va alterar per atendre la demanda de diverses famílies d’alumnes de l’escola Argentona, que van expressar les seves queixes per la necessitat de remodelar la cuina del centre. Es va sol•licitar un compromís per part dels grups municipals que les obres es duguin a terme, i es va proposar fer-les l’estiu del 2019 per no alterar el funcionament de l’escola durant el calendari lectiu.

La petició va generar algunes crítiques d’algunes formacions per la demora en la realització d’aquestes obres. Des del govern es va informar que la realització d’aquesta actuació comptarà amb una dotació pressupostària de 20.000 euros.

Alguna família també  va demanar en aquest torn inicial millores al menjador de l’escola Bernat de Riudemeia, així com ajuts pels casals d’estiu.
També es va avançar a la primera part de la sessió la lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional contra la violència vers les dones, i que va anar a càrrec de membres del col•lectiu argentoní Si sortim Millorem i de la comissió de lluita contra el sexisme.

La Defensora del Vilatà i un membre de la Comissió d’Ètica van presentar l’informe anual del codi ètic i bon govern de l’Ajuntament d’Argentona. Entre els consells i recomanacions, una de les propostes que es van traslladar va ser la de millorar la difusió i coneixement d’aquesta comissió per tal de implicar a la ciutadania.

El plenari va donar llum verda amb 9 vots a favor i l’abstenció de Tots x Argentona, el PSC i el PP a l’aprovació d’un préstec a llarg termini dins el Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona, per valor 1.675.000 euros, per un periode de 10 anys, i que no generarà interessos a l’Ajuntament.

També es van aprovar els preus contradictoris del contracte del servei de manteniment de l’equipament informàtic i telefonia de l’Ajuntament, i la modificació del contracte dels serveis de neteja viària i de recollida i transport de residus municipals, motivat per l’ampliació del servei amb la incorporació del veïnat de Can Cabot.

Mocions

Al capítol de mocions, tots els grups van donar suport a una proposta del PSC per instar al Departament d’Ensenyament a aturar els treballs d’elaboració i aprovació del decret de menjadorse, per tal de defensar un model més inclusiu i educatiu de gestió directa d’aquests espais. Àngel Puig, regidor d’Educació, va recordar que s’han dut a terme diversos esborranys de l’esborrany i que hi ha una gran implicació de la comunitat educativa per cercar un document més consensuat.

En l’apartat d’interpel•lacions, el PSC va sol•licitar informació sobre els efectes del llamp caigut a la Velcro i les afectacions a l’emissora municipal. El regidor de Comunicació va informar que la ràdio està emetent tot i que algunes funcions estan deshabilitades, com el telèfon de l’emissió en directe o la senyal online.

Precs i preguntes

El PSC va consultar per la situació de l’arbrat. El PP va recordar la petició en defensa de l’escola bressol. El govern va informar que s’està treballant en un acord marc per part d’assumir l’aportació per alumne de 0 a 3 anys. També sobre l’espai de petanca a Sant Miquel del Cros, presència de colònies de rates a Can Barrau i Les Ginesteres.
Des de Tots x Argentona es van exposar diverses qüestions relacionades amb els residus, de via pública com l’abrat o l’aparcament de motos al carrer Doctor Samsó. La regidora de Mobilitat va informar que s’estava a l’espera d’un informe de reordenació del trànsit per tal de realitzar-hi una actuació.

Torn obert al públic

Al torn obert al públic, van plantejar-se diverses qüestions com la situació de  l’enllumenat a l’Avinguda Mediterrani del Cros, els terminis de resposta de l’administració, les molèsties derivades de la recollida porta a porta al Cros, els ajuts de la Generalitat per les franges de protecció contra incendis als veïnats, el pla director de la bicicleta i la integració de les urbanitzacions, així com d’altres assumptes de la via pública.
La sessió va finalitzar després d’una mica més de tres hores de durada.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800