Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 28.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ārea Bāsica de Salut d'Argentona ofereix serveis mínims davant la vaga de metges

La vaga de sanitat iniciada el dilluns ha estat convocada per Metges de Catalunya amb l'objectiu d'exigir millores laborals i una reducciķ de pressiķ assistencial

absargentona_faldogran

Aquest dilluns 23 va comenįar la vaga convocada per Metges de Catalunya, el sindicat majoritari d'aquest colˇlectiu, que previsiblement s'allargarā fins divendres. Els convocants reclamen que es redueixi la cārrega assistencial, es limitin les visites diāries per consulta, s'assigni un temps mínim de visita i es recuperin els més de 900 professionals que, segons els sindicats, s'han perdut des del 2010.  

La vaga de metges i metgesses també ha tingut efecte a l'Ārea Bāsica de Salut d'Argentona perō s'hi han garantit els serveis mínims, és a dir, les urgčncies s'han continuat atenent perō no les consultes. El representant sindical del Maresme, Joan Herreros, ha explicat a Rādio Argentona que les demandes a l’Institut Catalā de Salut sķn conseqüčncia de les contínues retallades durant la darrera dčcada. En aquest sentit, el representat considera que "la qualitat assistencial s'ha vist molt afectada amb llistes d'espera interminables i ha comportat una manca de solucions als problemes dels pacients". En referčncia al seguiment de la vaga, Herreros ha fet un balanį positiu confirmant que "la participaciķ dels professionals al Maresme ha estat d'un 90%". 

CLAM UNITARI CONTRA LES RETALLADES 

Aquest dijous, estudiants, professors i funcionaris, també s'han adherit a la vaga de metges i s'han mobilitzat per exigir d'una banda, més recursos públics a les administracions i de l'altra, que es reverteixin les retallades. La coordinadora pedagōgica de l'Institut d'Argentona, Mercč Rubio, ha explicat que el 45% del personal docent de l'Institut s'ha adherit a la vaga. Els motius de la vaga, segons la coordinadora, han estat "el greu deteriorament de les condicions laborals i de la qualitat de l'ensenyament públic a causa de les retallades i la manca d'inversiķ".

Escolta l'entrevista completa al representant sindical, Joan Herreros:

Escolta l'entrevista completa  a la coordinadora pedagōgica Mercč Rubio:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800