Argentonacomunicaciķ.cat - ARGENTONA COMUNICACIĶ

Argentona Comunicaciķ social
Facebook Twitter Youtube Ivoox
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRŌNIC

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

NOTICIES
El nombre de robatoris al municipi supera les estadístiques del 2017 i del 2016

Durant les darreres setmanes han augmentat ostensiblement els delictes amb forįa a l'interior dels domicilis d'Argentona i del Maresme

Ginesteres_faldo_gran

L’increment de robatoris amb forįa els darrers dies al municipi han posat de manifest la professionalitzaciķ dels lladres i la manca de recursos per part dels cossos de seguretat per fer front a la situaciķ. Una situaciķ que ja supera en xifres les estadístiques de 2016 i 2017 tenint en consideraciķ que encara no es tanca l’any 2018. L’onada de robatoris coincideix amb el canvi d’hora que afavoreix els lladres per cometre els delictes durant les hores de foscor. Les zones més afectades sķn aquelles que llinden amb el bosc perquč ofereixen més possibilitats de fugida, com és el cas de les urbanitzacions.

Els anomenats "boscosos" sķn bandes organitzades que operen a tot el Maresme i que s’estableixen als boscos per evitar els controls que s’efectuen a camins i carreteres. El fet és que el canvi dels hābits delictius ha dificultat la comesa de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, ja que molts membres de les bandes s'han establert al bosc per foragitar els controls habituals.  

el canvi d'hābits delictius permet foragitar els controls dels cossos de seguretat

Des del consistori any rere any es preveu un reforį durant l’čpoca en quč s’incrementen els robatoris perō enguany el modus operandi dels lladres ha fet trontollar els programes de seguretat de Mossos i Policia Local. Aquest és un dels motius pels quals el passat cap de setmana es va poder veure un helicōpter sobrevolant el municipi per intentar dissuadir els possibles lladres. Val a dir que es fa evident que manquen recursos i suport per part de Mossos d’Esquadra, tal i com ha manifestat l'alcalde d'Argentona Eudald Calvo. Així mateix ha afegit que la plantilla d'efectius locals és reduīda i que necessiten reforįos urgentment. 

LES GINESTERES UN DELS VEĪNATS MÉS AFECTATS

El veīnat que s’estā emportant la pitjor part és el de les Ginesteres, sobretot el carrer Francesc Maciā i les cases més properes al bosc. La sensaciķ d’inseguretat creixent ha fet que els veīns i veīnes s’hagin arribat a plantejar organitzar sistemes d’autoprotecciķ tal com ho ha explicat Ramķn Romero, president de l’Associaciķ de Veīns i Veīnes de les Ginesteres.

avís de possible frau: aiGües d'argentona no estā fent cap control a l'interior deLS HABITATGES

A banda d’aquesta situaciķ, s’han detectat una sčrie de trucades i visites fraudulentes a nom d’Aigües d’Argentona. Des d'aquesta entitat s'alerta a la ciutadania que la companyia d’aigües no estā efectuant cap control, tal com ho aclareix l’enginyer Antoni Peralta. Recordem la importāncia d’assegurar-se que efectivament és la companyia d’aigües. Només cal trucar al 937970603 i preguntar si es té registre de la visita.

Escolta les entrevistes completes:

Publicat el 08.11.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter