Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 08.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El nombre de robatoris al municipi supera les estadístiques del 2017 i del 2016

Durant les darreres setmanes han augmentat ostensiblement els delictes amb força a l'interior dels domicilis d'Argentona i del Maresme

Ginesteres_faldo_gran

L’increment de robatoris amb força els darrers dies al municipi han posat de manifest la professionalització dels lladres i la manca de recursos per part dels cossos de seguretat per fer front a la situació. Una situació que ja supera en xifres les estadístiques de 2016 i 2017 tenint en consideració que encara no es tanca l’any 2018. L’onada de robatoris coincideix amb el canvi d’hora que afavoreix els lladres per cometre els delictes durant les hores de foscor. Les zones més afectades són aquelles que llinden amb el bosc perquè ofereixen més possibilitats de fugida, com és el cas de les urbanitzacions.

Els anomenats "boscosos" són bandes organitzades que operen a tot el Maresme i que s’estableixen als boscos per evitar els controls que s’efectuen a camins i carreteres. El fet és que el canvi dels hàbits delictius ha dificultat la comesa de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, ja que molts membres de les bandes s'han establert al bosc per foragitar els controls habituals.  

el canvi d'hàbits delictius permet foragitar els controls dels cossos de seguretat

Des del consistori any rere any es preveu un reforç durant l’època en què s’incrementen els robatoris però enguany el modus operandi dels lladres ha fet trontollar els programes de seguretat de Mossos i Policia Local. Aquest és un dels motius pels quals el passat cap de setmana es va poder veure un helicòpter sobrevolant el municipi per intentar dissuadir els possibles lladres. Val a dir que es fa evident que manquen recursos i suport per part de Mossos d’Esquadra, tal i com ha manifestat l'alcalde d'Argentona Eudald Calvo. Així mateix ha afegit que la plantilla d'efectius locals és reduïda i que necessiten reforços urgentment. 

LES GINESTERES UN DELS VEÏNATS MÉS AFECTATS

El veïnat que s’està emportant la pitjor part és el de les Ginesteres, sobretot el carrer Francesc Macià i les cases més properes al bosc. La sensació d’inseguretat creixent ha fet que els veïns i veïnes s’hagin arribat a plantejar organitzar sistemes d’autoprotecció tal com ho ha explicat Ramón Romero, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de les Ginesteres.

avís de possible frau: aiGües d'argentona no està fent cap control a l'interior deLS HABITATGES

A banda d’aquesta situació, s’han detectat una sèrie de trucades i visites fraudulentes a nom d’Aigües d’Argentona. Des d'aquesta entitat s'alerta a la ciutadania que la companyia d’aigües no està efectuant cap control, tal com ho aclareix l’enginyer Antoni Peralta. Recordem la importància d’assegurar-se que efectivament és la companyia d’aigües. Només cal trucar al 937970603 i preguntar si es té registre de la visita.

Escolta les entrevistes completes:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800