Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 08.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Tret de sortida als actes del Dia Internacional per a l'eliminaciķ de la violčncia contra les dones

La regidoria d'Igualtat, amb la colˇlaboraciķ d'entitats i colˇlectius del municipi, ha organitzat diverses activitats formatives, reivindicatives i commemoratives 

formacioviolencia_faldogran

Avui matí ha tingut lloc al Salķ de Pedra la primera de les quatre sessions que reuneix a la Comissiķ Tčcnica de Violčncies Masclistes. Es tracta d'una formaciķ especialitzada per a professionals dels serveis que intervenen en l'āmbit territorial amb aquesta problemātica. La jornada ha aplegat representants del Servei d'Atenciķ Especialitzada en Violčncia Masclista, l'Hospital de Matarķ, Mossos d'Esquadra i Policia Local, les regidories de Serveis Socials i Joventut, les escoles i l'Institut d'Argentona, Programes de Formaciķ i Inserciķ, així com membres de Cāritas i de l'entitat argentonina Garrinada. 

La formaciķ que s'ha dut a terme avui ha anat a cārrec d'Ester Garcia que és la vicepresidenta de Dones Juristes, associaciķ especialitzada en matčria de Gčnere i Dret, concretament en discriminaciķ i violčncia contra les dones. Per la seva banda, la tčcnica d'Igualtat de l'Ajuntament d'Argentona, Nina González, ha explicat en una entrevista a Rādio Argentona que un dels objectius a banda de la formaciķ és que "esdevé un punt de trobada, un espai de coneixenįa, de debat i en definitiva una oportunitat per compartir metodologies i enriquir-nos professionalment". 

El tret de sortida, perō, va tenir lloc ahir a l'Institut d'Argentona amb el taller "Que no t'agafi el masclisme" a cārrec de l'Associaciķ Candela i que es va oferir a l'alumnat de 4rt d'ESO. La tčcnica considera que l'objectiu del taller era doble: d'una banda fer sensibilitzaciķ de les violčncies masclistes i, de l'altre, visibilitzar conjuntament les diverses expressions i formes de violčncia. Tal com ja es va fer l'any passat, l'alumnat es proposa ara plasmar de manera grāfica les reflexions obtingudes i finalment exposar aquestes obres artístiques a l'Ārea Bāsica de Salut d'Argentona del 25 de novembre al 15 de desembre. 

Finalment, la Tčcnica d'Igualtat, ha fet una crida a la poblaciķ perquč participin en els actes previstos que han organitzat juntament amb entitats i colˇlectius de la vila amb l'objectiu de sensibilitzar i donar visibilitat i, en definitiva, per commemorar i reivindicar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la violčncia envers les dones.

Escolta l'entrevista a la Tčcnica d'Igualtat, Nina González:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800