Notícies
Publicat el 07.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament d'Argentona aprova el Pla Director de la Bicicleta
Ple novembre 2018
S'acorda amb el vot favorable del govern i el regidor no adscrit els canvis de noms a dos carrers, que passaran a dir-se Passeig de la República i carrer 1 d'Octubre

Aquest dilluns es va celebrar el ple municipal ordinari corresponent al mes de novembre de l'Ajuntament d'Argentona.

Un dels assumptes més destacats de la sessió va ser l'aprovació del pla director de la bicicleta, un treball realitzat per la Diputació de Barcelona i que ordena la mobilitat sostenible i desenvolupa el projecte per convertir Argentona en un municipi 100% ciclable. També es va destacar la voluntat de millorar la connexió amb Mataró a través de carrils bici i de promoure l'ús de la bicicleta a l'àmbit educatiu.

La sessió també va donar llum verda a l'aprovació general de l'exercici 2017, amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció de Tots x Argentona i el PP.

Canvis de nom de carrer

Una de les qüestions que va motivar un major debat va ser la proposta de canvis de nom del Passeig Baró de Viver per Passeig de la República i del carrer 2 de maig per  1 d'octubre. Des de Tots x Argentona es va qüestionar el paper de la comissió del nomenclàtor en aquestes propostes i van plantejar vots particulars que van ser desestimats.

També el PP va criticar que es presentessin aquests temes quan hi ha d'altres assumptes més importants a la vila i també va assenyalar els costos administratius que haurien d'assumir els veïns amb el canvi de carrer. Les dues propostes van ser aprovades amb el vot favorable dels grups del govern – CUP, ERC, ICV- , a més del regidor no adscrit i els vots en contra de la resta de formacions (Tots x Argentona, PSC i PP).

Biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel

Una moció del PSC va portar a ple un acord dels grups per nomenar la biblioteca d'Argentona com a Biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel. A l'apartat d'urgències també es va resoldre la recitificació dels plecs per a la contractació del servei de neteja.

Torn de precs i preguntes

Ja durant algun punt de l'ordre del dia i també el torn de precs i preguntes i en el torn obert al públic, la seguretat ciutadana va ser una qüestió àmpliament tractada i debatuda. Els casos de robatoris registrats els darrers dies a Les Ginesteres ha generat neguit entre els veïns i alguns d'ells, presents a la sala, van insistir sobre la necessitat d'impulsar algunes mesures. Des del govern es va donar informació sobre els operatius i protocols de la Policia Local i el cos de Mossos d'Esquadra.

Després de tractar d'altres consultes sobre via pública o la qüestió dels carrers, el ple va concloure després de prop de tres hores i mitja de durada.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800