Ajuntament d'Argentona

Una seixantena de representants de l'alumnat participen en una jornada farcida d'activitats i de reconeixement al Saló de Pedra

jornadadelegats_faldogran

El passat dimarts 30 d'octubre, el Saló de Pedra va acollir durant el matí una jornada de formació dirigida a l'alumnat que desenvolupa les tasques de delegats i delegades a les aules de l'Institut d'Argentona. El director de l'IES Argentona, Antoni Izquierdo, va inaugurar l'acte davant d'una cinquantena de representants d'ESO i una quinzena de Batxillerat. Per la seva banda l'alcalde, Eudald Calvo, va presidir la cloenda d'una jornada que també va voler ser un reconeixement a la tasca que realitzen aquests alumnes i que va comptar amb la col·laboració de l'AMPA i de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Argentona. 

La segona edició de la Jornada de Delegats i Delegades va versar sobre les intel·ligències múltiples amb la intenció de dotar els representants dels alumnes de l'Institut d'Argentona d'eines per donar suport als seus companys i fer un lideratge responsable. La jornada es va desenvolupar en diferents parts i va comptar amb mòduls pràctics i teòrics on s'acompanyava els delegats i delegades a l'adquisició d'eines i recursos per afrontar problemes quotidians a les aules. A més, també hi va haver espai per poder fer un simulacre pràctic de situacions reals.

La coordinadora pedagògica de l'Institut de la vila, Mercè Rubio, ha detallat a Ràdio Argentona que es van realitzar activitats de coneixença i posteriorment van dur a terme un taller per desenvolupar les competències personals entorn de la resolució de conflictes, la conducció de grups i l'escolta activa. Així mateix ha posat de manifest que l'objectiu d'aquesta formació és "aconseguir tenir a les aules alumnes que siguin líders, participatius, amb capacitat d'observar i adoptar un paper actiu en la resolució de conflictes per millorar la convivència de l'Institut i de l'entorn en general".   

Aquest any, com ha novetat, es va comptar amb la col·laboració d'una formadora especialitzada en l'ensenyament de delegats, la Marina Navarrete, qui va ser l'encarregada de dirigir les dinàmiques.

La figura del delegat i delegada és un recurs cabdal a la gestió personal dels alumnes als centres escolar, una figura que es renova i reforça per tal de vehicular i liderar de manera responsable el grup classe de cadascú. Els delegats són part fonamental del bon funcionament de la relació entre el centre i els estudiants.

Escolta l'entrevista a la coordiandora pedagògica de l'Institut, Mercè Rubio:

Escolta l'entrevista a tres representants de l'alumnat de l'Institut:

Publicat el 31.10.2018