Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 31.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Els delegats/des de l'Institut reben formaciķ per liderar de forma responsable

Una seixantena de representants de l'alumnat participen en una jornada farcida d’activitats i de reconeixement al Salķ de Pedra

jornadadelegats_faldogran

El passat dimarts 30 d’octubre, el Salķ de Pedra va acollir durant el matí una jornada de formaciķ dirigida a l’alumnat que desenvolupa les tasques de delegats i delegades a les aules de l'Institut d'Argentona. El director de l'IES Argentona, Antoni Izquierdo, va inaugurar l'acte davant d'una cinquantena de representants d'ESO i una quinzena de Batxillerat. Per la seva banda l'alcalde, Eudald Calvo, va presidir la cloenda d'una jornada que també va voler ser un reconeixement a la tasca que realitzen aquests alumnes i que va comptar amb la colˇlaboraciķ de l'AMPA i de la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Argentona. 

La segona ediciķ de la Jornada de Delegats i Delegades va versar sobre les intelˇligčncies múltiples amb la intenciķ de dotar els representants dels alumnes de l’Institut d’Argentona d’eines per donar suport als seus companys i fer un lideratge responsable. La jornada es va desenvolupar en diferents parts i va comptar amb mōduls prāctics i teōrics on s’acompanyava els delegats i delegades a l’adquisiciķ d’eines i recursos per afrontar problemes quotidians a les aules. A més, també hi va haver espai per poder fer un simulacre prāctic de situacions reals.

La coordinadora pedagōgica de l’Institut de la vila, Mercč Rubio, ha detallat a Rādio Argentona que es van realitzar activitats de coneixenįa i posteriorment van dur a terme un taller per desenvolupar les competčncies personals entorn de la resoluciķ de conflictes, la conducciķ de grups i l'escolta activa. Així mateix ha posat de manifest que l'objectiu d'aquesta formaciķ és "aconseguir tenir a les aules alumnes que siguin líders, participatius, amb capacitat d'observar i adoptar un paper actiu en la resoluciķ de conflictes per millorar la convivčncia de l'Institut i de l'entorn en general".   

Aquest any, com ha novetat, es va comptar amb la colˇlaboraciķ d’una formadora especialitzada en l’ensenyament de delegats, la Marina Navarrete, qui va ser l’encarregada de dirigir les dināmiques.

La figura del delegat i delegada és un recurs cabdal a la gestiķ personal dels alumnes als centres escolar, una figura que es renova i reforįa per tal de vehicular i liderar de manera responsable el grup classe de cadascú. Els delegats sķn part fonamental del bon funcionament de la relaciķ entre el centre i els estudiants.

Escolta l'entrevista a la coordiandora pedagōgica de l'Institut, Mercč Rubio:

Escolta l'entrevista a tres representants de l'alumnat de l'Institut:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800