Argentona.cat - AJUNTAMENT D'ARGENTONA

L'Ajuntament a les xarxes socials
Facebook Twitter Flickr Youtube
NOTICIES
emboliquis
Comprar a cabassos
L'Ajuntament, amb la col.laboraciķ de comerįos i establiments de la vila, endega una nova campanya per a la reducciķ de les bosses de plāstic i el malbaratament alimentari

Des de marį  de 2017, tots els establiments i comerįos catalans han de cobrar per les bosses de plāstics. Un Reial Decret aprovat pel govern determina que es prohibiran tots els recipients que no siguin compostables a partir de l’any 2021.

L’Ajuntament d’Argentona ha impulsat, amb el suport de comerįos i establiments del municipi, una nova campanya per a la reducciķ de bosses de plāstic, lluitar contra la contaminaciķ i fomentar l’ús d’alternatives reutilitzables.

Així, en les properes setmanes, diverses botigues d’alimentaciķ oferiran als clients la possibilitat de llogar uns cabassos de mimbre. Mitjanįant un dipōsit de cinc euros, es podrán endur la compra a casa i una vegada retornin el cabās, se’ls reemborsaran els diners.

També les fruiteries repartiran gratuītament bosses reutilitzables per transportar la fruita i la verdura. Es tracta d’una malla de tela molt resistent i lleugera, reutilitzable tants cops com es vulgui i amb capacitat per a portar fins a 3 quilos.

 

Remenja’mmm

En paral.lel, l’Ajuntament d’Argentona també endega aquesta tardor una acciķ amb el sector de la restauraciķ per tal de concienciar sobre el malbaratament alimentari. Per aixō ha distribuīt a bars i restaurants un kit de cartrķ per tal que els comensals puguin endur-se a casa el menjar que no consumeixin a l’establiment. Amb aquesta mesura els clients podran acabar-se l’āpat en un altre moment, una mesura d’estalvi i que a més evitarā que molts aliments acabin a les escombraries.

Aquestes accions impulsades des de les regidories de Medi Ambient i Promociķ Econōmica donen continuītat a la campanya No m’emboliquis iniciada fa un parell d’anys, que ja va impulsar un repartiment de bosses reutilitzables i la difusiķ d’una guia de bones prāctiques ambientals i pel Comerį Verd per tal de reduir el consum de les bosses de plāstic i dels els envasos d’un sol ús, a més de fomentar la venda a granel i els productes de proximitat, comerį just i amb certificaciķ ecolōgica.

Publicat el 30.10.2018
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a Twitter