Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 09.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Es presenta el Cafč Argentona al Salķ de Pedra

El consistori ha fet una 'Compra Pública Čtica' per fer extensiu al poble el consum de cafč de comerį just

faldo_gran cafe Argentona

Aquest dilluns es va presentar al Salķ de Pedra la iniciativa Cafč Argentona. Un projecte per fomentar el comerį just i el consum responsable de cafč al nostre municipi. La reuniķ anava dirigida principalment a establiments d'alimentaciķ o restauradors interessats a cončixer aquest producte i distribuir-lo als seus clients. La presentaciķ d'aquest acte va anar a cārrec de la Fundaciķ Tercer Mķn de Matarķ i el servei de Promociķ Econōmica de l'Ajuntament d'Argentona i en el qual van servir un tast per valorar la barreja que s'havia triat des del consistori. Val a dir que l'ajuntament ha fet una 'Compra Pública Čtica' per difondre a la ciutadania els valors que articulen el comerį just: la solidaritat i la cooperaciķ.

una barreja equilibrada i solidāria

La barreja del Cafč Argentona comprčn arābiga i robusta. Una barreja que prové de dues cooperatives diferents per trobar un equilibri en el gust. Una de les cooperatives és de Chiapas (Mčxic) i l'altra de Tanzānia. Totes dues sķn organitzacions que promouen els drets dels treballadors, la no explotaciķ infantil, la igualtat entre homes i dones, i les seves condicions laborals dignes, entre altres. Aquesta iniciativa estā apadrinada per l'ONG Mama Elo's que centra la seva activitat a Tanzānia on dķna acollida i assistčncia sanitāria a les dones durant l'embarās i el part. Cal mencionar que a Tanzānia, les dones embarassades sķn un colˇlectiu vulnerable i la seva mortalitat arriba al 50%.  

 'kagera cooperative union' i 'les dones de musa'

Tenint en compte l'apadrinament per part de l'ONG radicada a Tanzānia, el consistori va decidir apostar per una barreja en quč s'inclogués cafč de la Cooperativa Kagera Cooperative Union (KCU) del mateix pais africā. Aquesta cooperativa agrupa cent mil camperoles de petits poblats que s'encarreguen de la distribuciķ i venda del cafč a banda de donar suport tčcnic i financer. L'altra meitat del Cafč Argentona la compon el cafč que prové de les Dones de Musa, de la Cooperativa La Selva de Chiapas. Un projecte d'apoderament de les dones, d'aprenentatge, intercanvi i participaciķ en la comunitat. 

Cafč Argentona és el tretzč cafč ciutat de la província de Barcelona. Una manera d'atansar el consum responsable a la ciutadania amb un producte tan quotidiā com és el cafč i que es tracta d'una de les begudes més globalitzades al mķn. 

Escolta l'entrevista completa a la tčcnica de Promociķ Econōmica de l'Ajuntament. Anna Alonso:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800