Notícies
Publicat el 09.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
El ple aprova les ordenances fiscals del 2019
Ple setembre 2018
Les taxes i impostos municipals es mantenen en relació als d'aquest any

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal de l’Ajuntament d’Argentona, que presentava a l’ordre del dia alguns assumptes destacats com la proposta d’ordenances fiscals per a l’any 2019. Les modificacions han estat mínimes en relació al 2018 i tan sols inclouen alguns petits ajustos administratius i en el redactat, una proposta que va tenir el suport del govern, el PSC i el regidor no adscrit, mentre Tots x Argentona i el PP s’hi van abstenir. En la taxa de recollida de residus, s’inclou una bonificació de “comerç verd” per a aquells establiments que implantin mesures significatives per a la reducció de residus.

També va prosperar a l’inici de la sessió una modificació de crèdit pressupostària, en què es destacava una partida de 120.000 per arranjar una parcel.la a Can Barrau, que acollirà el futur local del Calabrot d’Argent, una de les inversions escollides en la consulta ciutadana del pressupost participatiu del 2017.

El ple va donar llum verda a l’increment de la retribució del personal públic en un 1,5% d’acord a la nova llei de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018. I també en relació a la plantilla municipal, el consistori va derogar les bases generals reguladores dels processos selectius, vigents des del 2011, per tal d’actualitzar-los.

Una altra de les qüestions destacades va ser l’aprovació definitiva del text refós de la segona fase de la rehabilitació de la Casa Puig i Cadafalch, un projecte que des del govern s’espera licitar a principis d’any. En aquesta línia, també s’aprovaria una moció d’urgència per a les obres als porxos i la galeria d’aquest immoble, després que l’actuació quedés aturada per la descoberta d’unes pintures.

El plenari va acceptar retirar de l’ordre del dia els punts del Pla director de la Bicicleta, així com l’aprovació inicial del protocol de dol en situació de violència masclista, per tal de recollir aportacions dels grups municipals.
I també es va decretar com a dies addicionals a Argentona per l’obertura comercial autoritzada el 28 d’abril iel 2 de juny del 2019.

Mocions

Tots els grups, a excepció del PP, van donar suport a la Moció de suport al Dret a Morir Dignament. I per unanimitat es va acordar, després de consensuar una revisió a la proposta de la moció del PSC, el trasllat a la Comissió del Nomenclàtor l’avaluació de posar a la biblioteca municipal el nom de “Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel”.

A la part final el grup dels socialistes va formular diverses interpel•lacions al govern en relació a al grau d’execució de les inversions previstes per aquest any, així com per l’estudi de riscos laborals del personal municipal realitzat ara fa uns mesos, i quins passos s’han donat per elaborar el Pla Educatiu d’Entorn.

Després del torn de precs i preguntes dels grups municipals, en què es van recordar mocions i peticions d’informació sol•licitades en plens anteriors, entre d’altres, es va obrir un torn obert al públic que va prolongar el ple fins gairebé 2/4 de 10 del vespre i quasi tres hores de sessió.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800