Ajuntament d'Argentona

Les investigacions policials apunten a un crim passional relacionat amb una organització criminal que traficava amb estupefaents i blanquejava diners

mossos_faldogran

Dissabte 29 de setembre Argentona es llevava trasbalsada per un operatiu policial a l'antiga nau Alsina d'Argentona, una acció dins l'àmbit de la Regió Policial Metropolitana Nord per desmantellar una organització criminal que s'investigava des de feia més d'un any. L'operació, batejada amb el nom de 'Tocane', es va donar per finalitzada dissabte passat amb un operatiu sincronitzat amb vuit escorcolls que es van dur a terme a diferents localitats i que va acabar amb la troballa d'un cadàver al municipi d'Argentona. Val a dir que la investigació policial es remunta al juny de 2017 en el moment que una dona moldava presentava una denúncia per la desaparició d'un home albanès a una comissaria de Barcelona. La dona va afirmar en aquell moment que es tractava d'una persona que gairebé no coneixia i a la qual havia llogat una habitació al seu pis.

Segons l'Inspector i Cap d'Àrea Central d'Investigació de Persones de Mossos d'Esquadra, Jordi Domènech, la investigació es va iniciar quan es van creuar dades d'una denúncia de desaparició per part del pare de la víctima al juliol del 2017, qui va viatjar expressament des d'Albània per denunciar la desaparició del seu fill. Aquest segon individu assegurava que la dona que va fer la primera denúncia era la parella del desaparegut i que feia sis anys que convivien a Catalunya. Va ser en aquell moment quan es va traslladar el cas a la Unitat de Persones Desaparegudes, en trobar components de criminalitat. Alguns dels fets que els van fer sospitar van ser, per exemple, que el desaparegut hagués deixat totes les seves pertinences al pis (fins i tot les ulleres sense les quals no podia veure), el que el germà de la seva parella fes servir el mòbil de gamma alta de l'extraviat, o que al cap de poc la seva parella comencés a conviure amb un altre company sentimental.

Diferents unitats d'agents especialitzats van centrar les primeres indagacions a reconstruir l'activitat del desaparegut abans de perdre'n la pista i en aquest punt de la investigació els policies detecten que s'enfronten a una organització criminal que cultivava i traficava marihuana a gran escala. Va ser en aquest moment quan va entrar la Unitat Central d'Estupefaents per treballar conjuntament amb la Unitat Central de Persones Desaparegudes. Un crim passional relacionat amb l'organització criminal que operava, entre altres, a la vila d'Argentona.

Domènech assegura que després de dur a terme diferents escoltes van arribar a esbrinar que, efectivament, es tractava d'un assassinat i que les despulles de l'individuu s'haurien enterrat a un metre de profunditat amb calç viva i sota una capa considerable de formigó. Les tasques de recuperació van ser molt curoses per no malmetre el cos i conservar la totalitat de les proves. Val a dir que un dels detinguts va col·laborar per restringir la zona de l'enterrament i gràcies a la GEO localització es va acabar de concretar el lloc de la sepultura. 

Els 12 detinguts han passat a disposició judicial i el jutge ha decretat presó per a cinc dels detinguts i els altres queden en llibertat amb càrrecs i retirada de passaport. 

Podeu escoltar l'entrevista completa de Ràdio Argentona amb Jordi Domènech, Inspector i Cap d'Àrea Central d'Investigació de Persones de Mossos d'Esquadra:

Publicat el 04.10.2018