Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 04.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
S'aixeca el secret de sumari del cas relacionat amb el cadāver de la nau Alsina

Les investigacions policials apunten a un crim passional relacionat amb una organitzaciķ criminal que traficava amb estupefaents i blanquejava diners

mossos_faldogran

Dissabte 29 de setembre Argentona es llevava trasbalsada per un operatiu policial a l'antiga nau Alsina d'Argentona, una acciķ dins l'āmbit de la Regiķ Policial Metropolitana Nord per desmantellar una organitzaciķ criminal que s'investigava des de feia més d'un any. L'operaciķ, batejada amb el nom de 'Tocane', es va donar per finalitzada dissabte passat amb un operatiu sincronitzat amb vuit escorcolls que es van dur a terme a diferents localitats i que va acabar amb la troballa d'un cadāver al municipi d'Argentona. Val a dir que la investigaciķ policial es remunta al juny de 2017 en el moment que una dona moldava presentava una denúncia per la desapariciķ d'un home albančs a una comissaria de Barcelona. La dona va afirmar en aquell moment que es tractava d'una persona que gairebé no coneixia i a la qual havia llogat una habitaciķ al seu pis.

Segons l'Inspector i Cap d'Ārea Central d'Investigaciķ de Persones de Mossos d'Esquadra, Jordi Domčnech, la investigaciķ es va iniciar quan es van creuar dades d'una denúncia de desapariciķ per part del pare de la víctima al juliol del 2017, qui va viatjar expressament des d'Albānia per denunciar la desapariciķ del seu fill. Aquest segon individu assegurava que la dona que va fer la primera denúncia era la parella del desaparegut i que feia sis anys que convivien a Catalunya. Va ser en aquell moment quan es va traslladar el cas a la Unitat de Persones Desaparegudes, en trobar components de criminalitat. Alguns dels fets que els van fer sospitar van ser, per exemple, que el desaparegut hagués deixat totes les seves pertinences al pis (fins i tot les ulleres sense les quals no podia veure), el que el germā de la seva parella fes servir el mōbil de gamma alta de l'extraviat, o que al cap de poc la seva parella comencés a conviure amb un altre company sentimental.

Diferents unitats d'agents especialitzats van centrar les primeres indagacions a reconstruir l'activitat del desaparegut abans de perdre'n la pista i en aquest punt de la investigaciķ els policies detecten que s'enfronten a una organitzaciķ criminal que cultivava i traficava marihuana a gran escala. Va ser en aquest moment quan va entrar la Unitat Central d'Estupefaents per treballar conjuntament amb la Unitat Central de Persones Desaparegudes. Un crim passional relacionat amb l'organitzaciķ criminal que operava, entre altres, a la vila d'Argentona.

Domčnech assegura que després de dur a terme diferents escoltes van arribar a esbrinar que, efectivament, es tractava d'un assassinat i que les despulles de l'individuu s'haurien enterrat a un metre de profunditat amb calį viva i sota una capa considerable de formigķ. Les tasques de recuperaciķ van ser molt curoses per no malmetre el cos i conservar la totalitat de les proves. Val a dir que un dels detinguts va colˇlaborar per restringir la zona de l'enterrament i grācies a la GEO localitzaciķ es va acabar de concretar el lloc de la sepultura. 

Els 12 detinguts han passat a disposiciķ judicial i el jutge ha decretat presķ per a cinc dels detinguts i els altres queden en llibertat amb cārrecs i retirada de passaport. 

Podeu escoltar l'entrevista completa de Rādio Argentona amb Jordi Domčnech, Inspector i Cap d'Ārea Central d'Investigaciķ de Persones de Mossos d'Esquadra:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800