Ajuntament d'Argentona

El Maresme millora la recollida selectiva en un 6,57% respecte a l'any anterior i sis municipis de la comarca se situen per primera vegada per sobre del 60%

reciclatge_faldogran

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha fet públic que l'any 2017 el Maresme va augmentar els residus en recollida selectiva un 6,57% respecte a l'any anterior. A més, de l'informe anual en qüestió se'n desprèn que sis municipis de la comarca del Maresme, liderats per Argentona amb un 86,5%, se situen per primera vegada per sobre del 60%, unes dades que superen els objectius del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya per al 2020.

El tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Argentona, Joan Pujol, ha apuntat que "els bons resultats d'Argentona responen a la Recollida porta a porta i el Pagament per generació que han comportat que pel fet de pagar per la bossa de rebuig ha incentivat que no s'hi barregi material reciclable". Així mateix ha explicat que "l'ampliació de la Recollida porta a porta a tots els veïnats d'Argentona és el motiu pel qual han millorat els resultats del municipi respecte al darrer informe".  

Joan Pujol insisteix que cal seguir treballant per obtenir bons resultats referents al reciclatge però alhora considera necessària la millora d'altres aspectes prioritaris com són la prevenció de residus. El tècnic considera que hi ha molta feina a fer com conscienciar sobre el malbaratament alimentari i per això ja es preveuen actuacions al municipi. Respecte aquest assumpte Pujol ha avançat que "aquesta tardor els comerços d'Argentona tindran la visita de la Fundació Residus Zero per incentivar un comerç sostenible amb productes locals i de proximitat i no sobre envasats". També ha afegit que "instaurarem un servei de lloguer de cabassos retornables al mateix establiment i repartirem bosses de niló per comprar la fruita", ha conclòs.

Escolta l'entrevista completa al tècnic de Medi Ambient:

Publicat el 04.10.2018