Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 04.10.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona segueix liderant el reciclatge selectiu amb un 86,5%

El Maresme millora la recollida selectiva en un 6,57% respecte a l'any anterior i sis municipis de la comarca se situen per primera vegada per sobre del 60%

reciclatge_faldogran

L'Agčncia de Residus de Catalunya (ARC) ha fet públic que l'any 2017 el Maresme va augmentar els residus en recollida selectiva un 6,57% respecte a l'any anterior. A més, de l'informe anual en qüestiķ se'n desprčn que sis municipis de la comarca del Maresme, liderats per Argentona amb un 86,5%, se situen per primera vegada per sobre del 60%, unes dades que superen els objectius del Programa General de Prevenciķ i Gestiķ de Residus i Recursos de Catalunya per al 2020.

El tčcnic de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Argentona, Joan Pujol, ha apuntat que "els bons resultats d'Argentona responen a la Recollida porta a porta i el Pagament per generaciķ que han comportat que pel fet de pagar per la bossa de rebuig ha incentivat que no s'hi barregi material reciclable". Així mateix ha explicat que "l'ampliaciķ de la Recollida porta a porta a tots els veīnats d'Argentona és el motiu pel qual han millorat els resultats del municipi respecte al darrer informe".  

Joan Pujol insisteix que cal seguir treballant per obtenir bons resultats referents al reciclatge perō alhora considera necessāria la millora d'altres aspectes prioritaris com sķn la prevenciķ de residus. El tčcnic considera que hi ha molta feina a fer com conscienciar sobre el malbaratament alimentari i per aixō ja es preveuen actuacions al municipi. Respecte aquest assumpte Pujol ha avanįat que "aquesta tardor els comerįos d'Argentona tindran la visita de la Fundaciķ Residus Zero per incentivar un comerį sostenible amb productes locals i de proximitat i no sobre envasats". També ha afegit que "instaurarem un servei de lloguer de cabassos retornables al mateix establiment i repartirem bosses de nilķ per comprar la fruita", ha conclōs.

Escolta l'entrevista completa al tčcnic de Medi Ambient:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800