Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.09.2018
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
L'Ajuntament d'Argentona intensifica el control de la colònia de rates a Can Barrau
Can Barrau
La setmana passada i aquesta s'han realitzat controls i s'han reforçat els dispositius de desaratització al sistema de clavegueram

L'Ajuntament d'Argentona està treballant aquests dies en el control de la població de rates a Can Barrau, davant l'augment d'exemplars que s'ha detectat a la zona en aquestes darreres setmanes.

La setmana passada ja es va dur a terme una actuació de control i seguiment, instal.lant esquers i verí a reixats i a punts del clavegueram. Aquest dimecres es va tornar a realitzar una exploració per tal d'avaluar els resultats del control realitzat la setmana passada i continuar amb la campanya de desratització i seguiment.

L'Ajuntament està utilitzant productes anticoagulants per tal que els efectes del verí no es produeixin fins passades diverses hores o fins i tot dies. I la raó es troba en que aquests mamífers, quan descobreixen un nou aliment, el seu comportament varia ja que es tornen molt desconfiats davant la novetat. Així, primer el tasta un component de la comunitat i, en cas que mori, hi ha un rebuig de tots els membres .

Cal destacar la facilitat d'immunització i resistència d'aquests mamífers a qualsevol matèria o substància verinosa. Els rosegadorses tenen mecanismes que els permet canviar el seu metabolisme, i a vegades practiquen el canibal·lisme, això els hi permet ingerir petites dosis del verí, podent comportar tolerància als raticides.

Des de l'Ajuntament es confia a posar sota control aquesta colònia i reduir les molèsties que puguin ocasionar a les veïnes i veïns.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800