Ajuntament d'Argentona

El President de la Generalitat ha explicat en una entrevista a Ràdio Argentona la seva relació amb Argentona i també ha opinat sobre el Càntir de l'any

faldo gran torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, va visitar Argentona el dia de Sant Domingo amb motiu de la Festa Major i de la 68ª Festa del Càntir. Ràdio Argentona va tenir l'oportunitat d'entrevistar-lo i Torra va explicar que “el Càntir de l'any em sembla que té un disseny esplèndid i és preciós. Penso que sap agafar el millor de la tradició i alhora és un disseny molt modern”. L'alcalde, Eudald Calvo, el va obsequiar amb la “càntirmplora”, de la qual va detallar que anirà a la Casa dels Canonges, al Palau de la Generalitat. Així mateix Torra va afegir que “sobre la nostra tradició hem de ser capaços d'innovar i fer una lectura contemporània".

El president també va parlar sobre la Festa Major i d'Argentona en general, explicant que “nosaltres estiuegem aquí al costat, a Cabrils, i per nosaltres és bastant sagrat venir a la Festa Major d'Argentona a comprar el Càntir. A casa sabem els anys que no hem pogut venir a la festa pels càntirs que ens falten a la col·lecció”. Torra va detallar sobre la seva estima cap a aquesta festa que “és aquest ambient especial que es crea a Argentona al voltant d'un objecte que és el Càntir, que és art, que és terra treballada, que és esforç, que és vida, que és aigua… Penso que és un objecte magnífic de la nostra tradició i Argentona ho ha sabut conservar. I per molts anys”.

Sobre la seva visita d'enguany, ja com a president de la Generalitat, Torra ha subratllat que “vaig demanar-li a l'alcalde de venir perquè havia vingut tantes vegades com a ciutadà a aquesta festa que ara em feia il·lusió venir com a President”. Així mateix ha volgut recordar que “també vivim un moment excepcional políticament i volia demanar a tots els ciutadans d'Argentona que tinguin present en aquestes festes que tenim presos polítics i exiliats. Ho celebrem amb el record de tots esl companys i companyes que no ho poden celebrar amb nosaltres”.

El President també ha parlat sobre Argentona, un lloc que coneix a la perfecció, i ha finalitzat l'entrevista assegurant que “tant de bo l'any que pugui venir per aquí, ja sigui com a ciutadà o com a President”.

Escolta l'entrevista completa a Quim Torra:

Publicat el 06.08.2018