Ajuntament d'Argentona

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha fet balanç del ple de juliol i ha assegurat que voldria que el proper govern que surti tingués majoria

gran juliol eudald

L'alcalde d'Argentona i cap de llista de la CUP, Eudald Calvo, ha explicat avui en el seu torn a la roda política que "m'agradaria que els vilatans notin el mínim possible la realitat d'un govern en minoria". Així mateix ha afegit que "voldria que el proper govern que surti tingui majoria, perquè saber que tot el que estem treballant pot ser tombat per l'oposició al ple, al final el vilatà acaba sent el principal afectat". D'aquesta manera s'ha manifestat mentre parlava de la moció que es va aprovar al ple de juliol sobre la delegació de competències en matèria de contractació a la Junta de Govern Local. Pel que fa aquesta mesura ha dit que "valoro de forma positiva aquest acord al qual hem arribat -a mig camí- perquè així podem dotar a l'Ajuntament de més agilitat", referint-se a la moció que va presentar el PSC al ple del mes de juny.

L'alcalde d'Argentona també ha opinat sobre la moció que es va aprovar per proclamar Argentona municipi adscrit a la República, de la qual ha dit que "és evident que la moció és més declarativa que no pas una realitat -degut al govern espanyol- però això no ens ha de treure que la República s'ha de seguir treballant perquè sigui una realitat". A efectes pràctics, ha dit, "aquesta moció significa que l'Ajuntament sigui un agent col·laborador en la construcció de la República, així com ja vam col·laborar amb el referèndum de l'1-O o com quan vam treballar amb l'Hisenda catalana". Calvo ha lamentat que "aquesta República va ser proclamada pel president electe, pel senyor Puigdemont, però no l'estem gaudint pel cop d'estat de l'article 155".

El cupaire també ha parlat del la Fira Argillà 2018, que es va celebrar aquest cap de setmana, i de la qual ha opinat que "m'ha semblat un èxit". Així mateix ha recordat que "quan nosaltres vam començar el mandat el primer any, just començava a celebrar-se la fira per primera vegada separada de la Festa Major, i no va anar gaire bé. Ara, al 2018, podem dir que ja està consolidada: ho demostra el volum de gent que hi havia pel carrer i les vendes que han tingut els ceramistes".

L'alcalde també ha parlat de la piscina municipal, dels socorristes que l'atenen i del food truck que s'ha instal·lat enguany, ja que el concurs per gestionar el bar ha quedat desert.

Escolta l'entrevista sencera a l'alcalde, Eudald Calvo:

Publicat el 10.07.2018