Ajuntament d'Argentona

El portaveu d’ERC, Pere Móra, ha explicat que la moció prové de la societat civil i que el govern va voler entomar-la

mora gran juliol

En el seu torn a la roda política, el portaveu d’ERC, Pere Móra, ha assegurat que “la República sí que existeix i es va declarar al Parlament”. El republicà ha explicat que la moció que es va portar a votació al ple de juliol i que va quedar aprovada, “parteix de la societat civil, que ens la va presentar, i com a govern l’entomem i la portem al ple”. Móra ha subratllat que “des dels municipis tenim una eina molt potent i propera al ciutadà per fer la República efectiva”. A més ha afegit que “a part dels elements simbòlics, sí que podem començar a treballar en els valors republicans com podria ser la laicitat o els serveis d’energia, per exemple”.

El regidor d’ERC també ha parlat de la moció que es va aprovar al ple sobre la delegació de competències en matèria de contractació a la Junta de Govern Local, de la qual ha dit que “el PSC s’ha adonat que el que proposava en el ple anterior no era llògic i tenia conseqüències com la paralització de l’ajuntament”. Així mateix ha dit que “pretenien aturar la maquinària municipal i fer burocràcia perquè alguns contractes no entressin en vigor”.

Per altra banda, també ha parlat de l’aprovació del conveni per a la millora de les comunicacions mitjançant els serveis regulars de transport públic de viatgers per carretera entre Òrrius, Argentona i l’Hospital de Mataró, del qual ha dit que “és un conveni que renovem cada any”. Móra ha detallat que “la problemàtica d’aquesta línia és que es van voler arreglar moltes coses que s’havien d’arreglar en una sola línia i fa que el recorregut sigui llarg, molt poc llògic, i poc eficient”. Així mateix ha explicat que “arrel de la supressió del línies que unien Argentona amb Granollers, vam demanar a la Generalitat que fes un estudi seriós de totes les línies que passen per Argentona”. El  que finalment proposen, ha detallat, és augmentar la freqüència, fer una línia més curta eliminant el recorregut de les urbanitzacions; i les urbanitzacions es suplirien amb un transport alternatiu a demanda. El republicà ha sentenciat que “seríem més eficients i reduiríem el cost però l’article 155 ho va paralitzar tot”.

Pere Móra també ha parlat del Museu del Càntir i de la Fira Internacional de la Ceràmica i Terrissa, de la qual ha volgut dir que “es confirma que la separació amb la Festa Major ha estat exitosa i s'ha consolidat”. Per altra banda, ha donat detalls de la situació de la piscina municipal. 

Escolteu l'entrevista sencera al portaveu d'ERC, Pere Móra:

Publicat el 06.07.2018