Ajuntament d'Argentona

Aquest divendres i fins diumenge els carrers d'Argentona acolliran més d'una setantena de paradistes vinguts d'arreu del món

oriolcalvo_faldogran

La Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona començarà divendres i durant tot el cap de setmana omplirà els carrers d'Argentona amb parades, demostracions artístiques, exposicions i tallers. El director del Museu del Càntir, Oriol Calvo, s'ha mostrat molt satisfet perquè s'han multiplicat les peticions de ceramistes estrangers que volen ser presents a la fira i per això serà l'edició que comptarà amb més ceramistes internacionals. Per tant, una oportunitat única per veure ceràmica d'una setantena de països com Argentina, Rússia o França. D'aquests darrers ha dit "estem molt contents perquè el seu nivell de qualitat artística és dels més alts d'Europa". 

Oriol Calvo ha explicat a Ràdio Argentona que "a més de l'oportunitat única de poder passejar entre ceràmica d'arreu del món, també hi haurà un programa d'activitats molt interessant" amb demostracions dels mateixos artistes, exposicions i tallers. Enguany el país convidat és Romania i segons Calvo "tenen una ceràmica tradicional, la seva tècnica ha estat reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i els ceramistes convidats ens faran demostracions". D'altra banda, ha fet referència a les dues versions del càntir de l'any, un de vermell i l'altre de negre, que permetrà escollir la compra d'un o tots dos. Finalment, Rafael Romero serà l'artista convidat a pintar un càntir gegant en directe.

Ja podeu escoltar l'entrevista sencera: 

Publicat el 05.07.2018