Ajuntament d'Argentona

El portaveu del PSC, Salvador Casas, ha assegurat que el seu grup voldria que Argentona formés part de la xarxa de municipis per la llibertat LGTBI

gran casas juliol

El cap de llista del PSC, Salvador Casas, ha passat avui per la ràdio en el seu torn de la Roda Política i ha explicat àmpliament el sentit de les seves votacions en el darrer ple del mes de juliol. Casas ha assegurat que “vam votar a favor de donar suport a la declaració institucional de 28 de juny, llògicament, perquè hem sigut pioners en la lluita de tots els col·lectius LGTBI i per nosaltres és una prioirtat que qualsveol persona, trii el que trii, tingui el suport de la societat”. Així mateix, ha afegit que “també vam dir al ple que ens agradaria que Argentona formés part de la xarxa de municipis per la donar suport al grup LGTBI de Catalunya que s'ha creat”. Sobre aquest assumpte, cal recordar que la seva companya de grup, la regidora Susana López, també va proposar al ple la possibilitat de crear una regidoria LGTBI.

Casas també ha parlat de la moció presentada per tots els grups, a excepció de TxA i PP, sobre la delegació de compètencies en matèria de contractació a la Junta de Govern Local -que va quedar aprovada- i que modificava -en part- l'anterior que es va aprovar al ple de juny, i que van presentar els socialistes. Casas ha volgut subratllar que “la Junta de Govern abans era un reflex del ple però ara que el govern està en minoria no té sentit mantenir-ho, perquè el govern ja no és el reflexe del ple”. També ha volgut recordar que “el govern va tenir la moció damunt la taula més de deu dies per poder-la treballar i van demanar que la retirés al ple de juny i per això vam dir que no”.

El portaveu del PSC també ha parlat sobre la moció per proclamar Argentona municipi adscrit a la República catalana, i que el seu grup va votar en contra. Casas ha assegurat que “cada cop entenc menys coses del procés per la independència”. I ha afegit que “aquesta moció respon més a una base social que hi ha darrera de la independència que de la política”. Així mateix Casas creu que l’únic que s'acabarà fent de la moció és posar els rètols, "però els rètols que venen demanant els veïnats des de fa temps, no se'ls escolta”. El socialista ha volgut destacar que "ara s'obre una nou escenari amb el nou govern espanyol i s'han d'aprofitar aquests espais per trobar fórmules d'encaix”.

El regidor del PSC també ha parlat del conveni de transport que es va aprovar al ple i del qual ha dit que “nosaltres sempre ens hem manifestat a favor d'aquest tipus de convenis perquè entenem que és un servei important, encara que s'hagi de modificar el trajecte”. També ha donat detalls de Museu del Càntir i de la Fira de l'Argillà, i de la rehabilitació de la Casa Puig i Cadafalch segona fase, que es va aprovar per unanimitat.

Podeu escoltar l'entrevista sencera al regidor del PSC, Salvador Casas:

Publicat el 05.07.2018